"Pratit ću sve"

Petrović o mlađim kategorijama: Ne zanimaju me uličari, gledam totalni paket

Željko Petrović na pres konferenciji za medije uoči utakmice protiv FK Slavija osvrnuo se na doprinos juniora u pripremnim utakmicama.
Sport / Nogomet | 09. 02. 2024. u 13:52 S. Bošnjak | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener HŠK Zrinjski Željko Petrović uoči Kup utakmice koja se u subotu igra protiv FK Slavija osvrnuo i na minutažu juniora koji su igrali u pripremnim utakmicama.

"Ja dolazim iz jedne škole i zemlje gdje su juniori glavni dio kluba. Ja ću pratiti skoro svaku utakmicu juniora i kadeta i probat ću zajedno sa svojim ljudima napraviti neku selekciju u perspektivi da bi iskoračili kod nas", istaknuo je te se osvrnuo na mladog Davida Karačića koji je prošao cijele pripreme s prvom momčadi.

"Karačić je zlatan momak. Dečko ima predispozicije da bude stoper Zrinjskog u budućnosti, ali tu su čimbenici koji odlučuju poslije - netko nađe curu, na nekog drukčije utječe pubertet i sl. On se oslobodio. Rekao sam mu odmah 'izađi i igraj, neću da se stidiš'. Pružio nam je dobru ruku na svim utakmicama i moramo ga pratiti", kazao je te dodao što očekuje od njega ali i svakog drugog mladog igrača na kojeg klub "baci oko".

"Mora završiti školu. To mi je vrlo važno jer ako imaš diplomu imaš neku perspektivu u životu. Uzimat ćemo ga po potrebi jer je prvi pik iz juniora. Rekao sam mu da ako ne bude dobar u školi da neće ni igrati. Jer nema potrebe da uzimam nekog uličara. To me ne zanima. Gledam totalni paket persone jer ako je ozbiljan tamo, bit će ozbiljan i kod nas. Koliko to mogu, a mislim da puno mogu, pratit ću juniore i kadete jer mi je to posao. Mislim da će sve biti kako treba", zaključio je.

Kopirati
Drag cursor here to close