Liga nacija

Portugalci iskoristili kiks Španjolske, Ronaldo dobio po nosu

U susretu 5. kola skupine 2 elitnog razreda Lige nacija Švicarska je u Zaragozi iznenadila Španjolsku pobjedivši sa 2:1, dok je u drugom susretu iz ove skupine Portugal u Pragu porazio Češku sa 4:0.
Sport / Nogomet | 24. 09. 2022. u 23:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Portugal je bio uvjerljiv u Pragu. Diogo Dalot je doveo goste u vodstvo u 33. minuti, a u drugoj minuti nadoknade Bruno Fernandes je povisio na 2-0.

U posljednjim trenucima prvog dijela Češka je mogla smanjiti, no Patrik Schick nije iskoristio jedanaesterac, pogodio je prečku. Kazneni udarac je skrivio Cristiano Ronaldo igravši rukom. Dalot je u 52. minuti zabio i treći gol za goste, a konačnih 4-0 postavio je Diogo Jota u 84. minuti.

U zadnjem kolu Portugal i Španjolska će u Bragi igrati za plasman na Final Four, a zanimljivo će biti i u St Gallenu gdje će Švicarska braniti dva boda viška od Češke u borbi za ostanak.

Švicarska je gostujućom pobjedom nad Furijom 2:1 dohvatila važne bodove u borbi za ostanak u elitnom društvu, ali i pokvarila španjolske izglede za plasman na Final Four.

Manuel Akanji je u 21. minuti doveo goste u prednost i sve do kraja poluvremena Švicarska se obranila. Izjednačio je Jordi Alba u 55. minuti, no samo tri minute kasnije Breel Embolo je ponovo utišao domaće navijače.
Domaćin je imao 70 posto posjeda lopte, no bila je to jalova prednost.

Furija uoči zadnjeg kola ima dva boda manje od Portugala i za tri dana u Bragi igrat će joj samo pobjeda protiv domaćina za osvajanje prvog mjesta.

Cristiano Ronaldo zaradio je nezgodnu ozljedu u dvoboju s Češkom. Naime, u 13. minuti Ronaldo i golman Tomas Vaclik su se žestoko sudarili i Portugalac je dobio udarac u nos.

Liječnici su odmah utrčali na teren pomoći Ronaldu kojem je potekla krv iz nosa, ali je on pored svega odlučio ostati na terenu i nastaviti utakmicu.

   
Standings provided by SofaScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close