Liga nacija

Pobjede Francuske, Belgije i Nizozemske

U susretima petog kola skupine 4 elitnog razreda Lige nacija Belgija i Nizozemska su ostvarile pobjede pa će njihov međusobni susretu u nedjelju u Amsterdamu odlučiti o pobjedniku skupine.
Sport / Nogomet | 22. 09. 2022. u 23:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Belgija je u Bruxellesu pobijedila Wales sa 2-1, dok je Nizozemska u Varšavi porazila Poljsku sa 2-0.

Belgija je povela sa 2-0 golovima Kevina de Bruynea (10) i Michyja Batshuayia (37), a u nastavku susreta gosti su smanjili preko Kieffera Moorea (50).

U drugom susretu Nizozemci su gostujućom pobjedom u Varšavi napravili korak bliže osvajanju skupine, Za "Oranje" su zabili Cody Gakpo (14) i Steven Bergwijn (60).

Uoči zadnjeg kola Nizozemska vodi s tri boda više od Belgije, a u prvom međusobnom susretu Nizozemci su u Bruxellesu pobijedili Belgiju sa čak 4-1.

Francuska je na stadionu Stade de France pobijedila Austriju sa 2-0 ostvarivši prvu pobjedu u ovom natjecanju.

Nakon razočaravajućih nastupa u prva četiri kola, aktualni svjetski prvaci i aktualni pobjednici Lige nacija dočekali su prvu pobjedu.

Francuski izbornik Didier Deschamps je imao dosta problema s ozljedama u momčadi, čak osam prvotimaca bilo je nedostupno za ovaj okršaj. Među njima su Paul Pogba, N'Golo Kante, Kinglsey Coman i Karim Benzema. Međutim, Tricolori su još uvijek imali dovoljno jaku momčad da mogu svladati Austriju.

Problema s izostancima imao je i austrijski izbornik Ralf Rangnick. Konrad Laimer, Valentino Lazaro, Saša Kalajdžić, Florian Grillitsch i Stefan Ilsakner nisu bili u konkurenciji za sastav.

Francuska je povela u 55. minuti, a zabio je Mbappe. Napadač PSG-a je izašao u kontru jedan na jedan i lagano poentirao. Devet minuta kasnije Giroud je glavom zabio za konačnih 2-0. GOLOVI

U drugom susretu iz ove skupine Hrvatska je u Zagrebu pobijedila Dansku sa 2-1. Za Vatrene su zabili Borna Sosa (49) i Lovro Majer (79), a za Dansku Christian Eriksen (77).

Uoči zadnjeg kola Hrvatska vodi sa 10 bodova, Danska ima devet, Francuska pet, a Austrija četiri boda, javlja Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close