Kvalifikacije za EURO 2024

Portugal razbio Luksemburg, Slovačka rutinski do pobjede

Portugal je u svom šestom nastupu u kvlifikacijama grupe J upisao je i šestu pobjedu deklasiravši u Faru reprezentaciju Luksemburga sa 9-0 (4-0).
Sport / Nogomet | 11. 09. 2023. u 23:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U skupini J, u kojoj je i BiH, Portugal je stigao nadomak osiguranja plasmana u Njemačku sljedeće godine, u svom šestom nastupu upisao je i šestu pobjedu deklasiravši u Faru reprezentaciju Luksemburga sa 9-0 (4-0).

Po dva gola postigli su Goncalo Inacio (12, 45+4), Goncalo Ramos (12, 34) i Diogo Jota (57, 77), a po jedan su dodali Ricardo Horta (67), Bruno Fernandes (83) i Joao Felix (88).

Na drugom mjestu u toj skupini izdvojila se Slovačka 3-0 (3-0) domaćom pobjedom protiv Liechensteina.

Zanimljivo, sva tri gola postignuta su u prvih šest minuta, Hancko je zabio prvi gol već u 8. sekundi, a potom su još Duda (3) i Mak (6) tresli mrežu gostiju.

Island je 1-0 (0-0) pobjedom protiv Bosne i Hercegovine u Reykjaviku praktički zatvorio vrata našim igračima za odlazak na EURO. Pobjednički gol postigao je Finnbogasson u prvoj minuti sudačke nadoknade.

     
       Standings provided by Sofascore     

Nogometaši Walesa zadržali su izglede za osvajanje jednog od prva dva mjesta u skupini D kvalifikacija za odlazak na EURO 2024., u kojoj se nalazi i Hrvatska, 2-0 (1-0) gostujućom pobjedom protiv Latvije u Rigi.

Prvi pogodak na utakmici postigao je kapetan Aaron Ramsey u 29. minuti iz kaznenog udarca kojega je skrivio Dubra prekršajem na Wilsonu, da bi pobjedu potvrdio David Brooks iz protunapada u šestoj minuti nadoknade.

Wales je ovom pobjedom stigao na sedam bodova, koliko ima i treća Armenija, a obje su reprezentacije odigrale po pet dvoboja.

Hrvatska je kao gost pogotkom Kramarića svladala Armeniju 1-0.

Tri više imaju vodeća Hrvatska i druga Turska s tim da je Hrvatska odigrala susret manje. Latvija je na dnu bez bodova.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close