Liga prvaka

Porto u golijadi protiv Šahtara prošao dalje, Barcelona izgubila od Antwerpa

Nogometaši Porta izborili su osminu finala Lige prvaka nakon što su u izravnom okršaju za prolazak skupine H svladali Šahtar, kojeg vodi mostarski stručnjak Marino Pušić, s 5:3.
Sport / Nogomet | 13. 12. 2023. u 23:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FC Porto | Twitter / Estádio do Dragão

Pogotke za Porto zabili su Galeno (9, 43), Taremi (62), Pepe (75) i Conceicao (82), dok su se među strijelce za goste upisali Sikan (29), Eustaquio (72 - ag) i Eguinaldo (88).

Sažetak utakmice OVDJE

Barcelona je u istoj skupini na gostovanju izgubila od Antwerpa 3:2. Vermeeren (2) je doveo belgijsku momčad u vodstvo, a izjednačio je Torres u 35. minuti.

Janssen je vratio vodstvo Antwerp u u 56. minuti i tih 2:1 stajalo je na semaforu do sudačke nadoknade. Prvo je Guiu u prvoj minuti sudačke nadoknade izjednačio na 2:2, no samo minutu kasnije Ilenikhena postavlja konačnih 3:2.

Najzanimljiviji trenuci OVDJE

Na kraju je vodeća Barcelona s 12 bodova, Porto ima također 12 bodova na drugom mjestu, Šahtar ima devet, a Antwerp tri na dnu.

     
       Standings provided by Sofascore     

Atletico Madrid će u osminu finala s prve pozicije skupine E, a u  dvoboju igranom u srijedu slavio je protiv Lazija s 2:0.

Griezmann (6) i Lino (51) pogađali su za Atletico. GOLOVI

U drugom susretu skupine Celtic je svladao Feyenoord 2:1. Luis Palma (33, 11m), Lagebielke (90+1) i Minteh (81) bili su strijelci.

Lazio je drugi s deset bodova, Feyenoord je treći sa šest, a Celtic na dnu sa četiri.

Sažetak utakmice OVDJE

Arsenal, Atletico, Barcelona, FC Bayern, FC Kopenhagen, Borussia Dortmund, Inter, Lazio, RB Leipzig, Manchester City, Napoli, PSG, FC Porto, Real Madrid i Real Sociedad.

Kopirati
Drag cursor here to close