Burno u Premiershipu

Poraz Liverpoola, Casemiro davio protivničkog igrača

U 65. minuti je došlo do naguravanja uz aut liniju nakon jednog starta Schluppa, bilo je svega, na kraju je zahvaljujući VAR-u najgore prošao Casemiro koji je davio Willa Hughesa, pa je dobio crveni i pauzirat će tri utakmice.
Sport / Nogomet | 04. 02. 2023. u 19:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Liverpool je u sve većim problemima. Nikad većim od trenutka kada je momčad preuzeo Jürgen Klopp. Jer današnji poraz je bio treći u posljednje četiri prvenstvene utakmice, a igrali su protiv Brentforda, Brightona, Chelsea i Wolverhamptona. S tim da Chelsea nikad lošiji nisu uspjeli pobijediti.

I još jedan podatak je poražavajući. U posljednja četiri susreta igrači Liverpoola su postigli jedan gol. Danas je na gostovanju kod Wolverhamptona Klopp brzo upao u probleme.

Wolvesi su krenuli u napad, a loptu je u šesnaestercu Liverpoola primio Hee-Chan Hwang koji je oštro ubacio u peterac. Lopta je putem pogodila Matipa u nogu i skrenula prema golu Liverpoola pa od stative završila u mreži. Da ju Matip nije skrenuo, od ovog napada ne bi bilo ništa jer na drugoj strani nije bilo nikoga od domaćih igrača. Sedam minuta poslije Alisson je boksao jednu ubačenu loptu, obrana traljavo reagirala, a Craig Dawson naletio na loptu i zakucao ju u mrežu za 2:0.

Nevjerojatne reakcije obrambenih igrača kod primljenih golova, Klopp je ludio na klupi. Liverpool je tražio mogućnost da eventualnim golom zakomplicira situacija na terenu, a dogodilo se upravo suprotno. U 71. minuti uslijedio je novi šok za Kloppa i njegovu ekipu. Nakon sjajne akcije Ruben Neves je zakucao loptu u mrežu za nedostižnih 3:0. Rezultat se više nije mijenjao pa je Liverpool upisao novi bolan poraz.

Jednako težak poraz upisao je Southampton koji uz silne promjene u igračkom kadru, nikako da se pomakne s dna tabele. Utakmica je praktički bila riješena u završnici prvog poluvremena kada su Mee (41) i Mbeumo (44) doveli Brentford u prednost od 2:0, da bi u nastavku Jensen (80) potvrdio pobjedu domaćih.

Vrlo zanimljivu utakmicu, posebno u drugom dijelu su odigrali Manchester United i Crystal Palace. Za domaće je sve odlično izgledalo. Rashford je pokupio odbijanac na rubu kaznenog prostora, i pokušao ubaciti, no Hughes je to blokirao. Pomoćni sudac je sugerirao glavnom pregledavanje snimka, VAR je pokazao kako je Will Hughes igrao rukom.

Bruno Fernandes je bio siguran s penala. Nakon 17 minuta igre u drugom dijelu, Manchester United je vodio 2:0, Marcus Rashford nastavio je svoj niz golova po povratku iz Katara. Danas je zabio svoj jedanaesti, asistent je bio Luke Shaw. Međutim, stvari su se zakomplicirale nakon jedne gužve koja se stvorila na terenu.

U 65. minuti je došlo do naguravanja uz aut liniju nakon jednog starta Schluppa, bilo je svega, na kraju je zahvaljujući VAR-u
najgore prošao Casemiro koji je davio Willa Hughesa, pa je dobio crveni i pauzirat će tri utakmice. S čovjekom više Crystal Palace je došao do gola, Schlupp je sjajno reagirao. Gosti su u preostalih dvadesetak minuta stvarali pritisak ali do boda nisu došli.

Momčad Brendana Rodgersa je gubila nakon 35 minuta 2-1, ali je u nastavku napravila preokret i osvojila tri važna boda za bijeg iz opasne zone. Ollie Watkins je doveo domaće u vodstvo nakon što je Emiliano Buendia pogodio prečku. Gosti su uzvratili vrlo brzo golom Jamesa Maddisona. Souttar je autogolom osigurao novu prednost i slavlje navijača Aston Vile, ali su do poluvremena Iheanacho i novajlija Tete osigurali vodstvo Leicestera.

U nastavku je Villa krenula po izjednačenje, pa je na drugoj strani došao četvrti gol gostiju zahvaljujući Dennisu Praetu na deset minuta prije kraja. Brazilac Tete koji je stigao iz Shakhtar Donetska će čini se biti veliko pojačanje za "Lisice".

Kaoru Mitoma se specijalizirao za golove u nadoknadi. Prvo je izbacio Liverpool u Kupu, sad je u 87. minuti glavom probio golmana Bournemoutha Cherriesa Neta. Trener Brightona Roberto de Zerbi izostavio je Moisesa Caiceda iz početne postave nakon što je ovaj pod svaku cijenu pokušao realizirati transfer u proteklom periodu.

Kopirati
Drag cursor here to close