Igra večeras

Poništen crveni karton Viniciusu

Poništenje kazne Viniciusu znači da on ima pravo nastupa već danas protiv Rayo Vallecana, a valja reći i da su VAR suci utakmice Valencia - Real suspendirani.
Sport / Nogomet | 24. 05. 2023. u 08:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako bi situaciju barem donekle popravili nakon svega što se dešavalo na Mestalli proteklog vikenda, članovi disciplinske komisije Španjolskog saveza odlučili su poništiti crveni karton napadaču Real Madrida Viniciusu Junioru.

Kao što je poznato, Vinicius je zaradio crveni karton u susretu protiv Valencije nakon što udario suparničkog igrača Huga Dura. Međutim, Brazilac je bio meta rasističkih uvreda te je nakon utakmice kritizirao ligu i njeno vodstvo.

"Ovo povjerenstvo smatra dokazanim da je odluka suca donesena izostavljanjem niza situacija koje su se dogodile, a koje su imale utjecaja. Doista, činjenica da nije vidio ključni dio dovela je do donošenja proizvoljne odluke, i to zato što mu je bilo nemoguće adekvatno ocijeniti što se dogodilo", objasnili su iz Saveza.

Poništenje kazne Viniciusu znači da on ima pravo nastupa već danas protiv Rayo Vallecana, a valja reći i da su VAR suci utakmice Valencia - Real suspendirani. Valencia je također kažnjena zatvaranjem dijela tribine s kojeg su dolazile uvrede ‘Grada Mario Kempes‘ na pet utakmice. Klub također mora iskeširati 45.000 eura za kaznu.

Dan nakon utakmice Real je podnio kaznenu prijavu španjolskom tužiteljstvu navodeći kako je Vinicius u Valenciji bio meta rasističkih uvreda, a događaji u Valenciji samo su nastavak onoga kroz što brazilski igrač prolazi tijekom aktualne sezone.

Ranije u utorak uhićene su i četiri osobe u Madridu u sklopu istrage španjolske policije vezane uz vješanje lutke s likom Viniciusa u siječnju ove godine. Uhapšeni su optuženi za "zločin iz mržnje", kategorije koja pokriva i rasističke prekršaje u Španjolskoj. Trojica uhapšeni aktivni su članovi Realove "Ultras" navijačke skupine.

Kopirati
Drag cursor here to close