Nakon nereda na ulicama i stadionu

Policija u Splitu privela 51 osobu

U KBC-u Split zaprimljeno je osam policajaca od kojih je zbog loma bedrene kosti jedan od njih operiran i zadržan na liječenju.
Sport / Nogomet | 04. 04. 2024. u 10:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je u Splitu u srijedu navečer privela ukupno 51 osobu zbog nereda koje su izazvali navijači Hajduka na Poljudu i oko stadiona nakon utakmice s Dinamom, a tri su policajca zatražila liječničku pomoć, izvijestila je policija.

Neredi su izbili nakon završetka utakmice polufinala Kupa Hrvatske. Prvi nakon završetka utakmice na samom stadionu, onda nakon toga na ulicama u blizi stadiona.

U priopćenju se kaže da su nakon utakmice, na stadionu i oko njega, u nekoliko navrata veće grupe osoba napale policiju tako da su na njih bacali upaljene bengalke, boce, kamenje i druge predmete. U KBC-u Split zaprimljeno je osam policajaca od kojih je zbog loma bedrene kosti jedan od njih operiran i zadržan na liječenju. Ostali policajci imali su lakše ozljede.

Liječničku pomoć je zatražio i 47-godišnji navijač koji je zadobio ozljedu ramena, glave i povredu oka, no nije bilo potrebe za njegovom hospitalizacijom. Navijački neredi na ulicama Splita počeli su nakon završetka utakmice kada su gorjeli metalni kontejneri i kante duž Zrinsko Frankopanske ulice, na parkingu i nešto niže kod Starog placa. Gradonačelnik Splita Ivica Puljak, koji je bio na utakmici, na svojoj je društvenoj mreži osudio nerede i uništavanje imovine, poručivši da nema opravdanja za nasilje.

Kopirati
Drag cursor here to close