Rasizam na djelu

Pokrenuta istraga o rasističkom ponašanju navijača Atletica

Tijekom derbija koji je dobio Real Madrid (2-1), navijači Atletica su prije i tijekom utakmice skandirali Viniciusu "Ti si majmun, Viniciuse, ti si majmun".
Sport / Nogomet | 24. 09. 2022. u 00:05 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Vinicius Jr. ispred navijača Atletico Madrida

Španjolsko pravosuđe otvorilo je istragu protiv navijača Atletico Madrida, optuženih da su pjevali rasističke pjesme brazilskom krilnom igraču Real Madrida, Viniciusu Junioru, tijekom nedjeljnog derbija između dva kluba.

Istraga je otvorena nakon žalbe koju je podnijela udruga za borbu protiv rasizma, objavio je ured tužitelja u Madridu u priopćenju za javnost.

Otvaranje istrage omogućit će policiji da analizira "videosnimke napravljene tijekom utakmice" kako bi identificirala osobe koje su koristile rasističke uvrede.

Prema navodima tužiteljstva, istraga će morati utvrditi jesu li se protiv igrača "unutar stadiona" dogodile i "druge epizode s rasističkom konotacijom". U tom kontekstu bit će zatražene informacije "od sigurnosnih službi" Atletica, "koje bi mogle pomoći u razjašnjavanju činjenica", objašnjava se u priopćenju.

Tijekom derbija koji je dobio Real Madrid (2-1), navijači Atletica su prije i tijekom utakmice skandirali Viniciusu "Ti si majmun, Viniciuse, ti si majmun".

La Liga je nakon ovih incidenata dala do znanja kako će podnijeti prijavu Disciplinskoj komisiji Španjolskog nogometnog saveza.

Zanimljivo, čelnici Atletica su o svemu šutjeli, što je izazvalo žestoke kritike španjolskog premijera Pedra Sancheza.

"Očekivao sam snažnu poruku od klubova protiv ovakvog ponašanja. Mislim da je važno da nogometni klubovi ozbiljno shvate ovakvo ponašanje i reagiraju", rekao je Sanchez, inače veliki navijač Atletico Madrida.

Klub je nekoliko sati kasnije osudio "nedopustivo skandiranje" "manjine navijača".

Kopirati
Drag cursor here to close