Tužno

Seid Visin izvršio samoubojstvo u Italiji, nije više mogao podnijeti rasizam

Visin je kao sedmogodišnjak doselio iz Etiopije u Italiju, a u oproštajnom pismu na društvenim mrežama je naveo da više ne može podnijeti svakodnevne rasističke napade.
Sport / Nogomet | 06. 06. 2021. u 08:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši član nogometnih akademija Milana i Beleventa Seid Visin izvršio je samoubojstvo u Italiji, a u oproštajnom pismu je naveo da više nije mogao podnijeti rasističke napade.

Talijanska policija jučer je beživotno tijelo 20-godišnjeg Visina pronašla u njegovom stanu u Nocera Inferioreu na jugu Italije.

Visin je kao sedmogodišnjak doselio iz Etiopije u Italiju, a u oproštajnom pismu na društvenim mrežama je naveo da više ne može podnijeti svakodnevne rasističke napade.

“Gdje god da odem, ljudi su sumnjičavi i imaju predrasude i osjećam teret kao da me stijena poklopila. Ja nisam migrant. Sjetite se da su me svi voljeli. Našao sam i posao koji sam morao napustiti jer mnogi ljudi, počevši od starih, nisu željeli da im ja pružam usluge. Optuživali su mene zato što mnogi mladi Talijani ne mogu naći posao. To je promijenilo neke stvari u meni i počeo sam se stidjeti što sam crnac", navedeno je pismu.

Visin je jedno vrijeme bio član fudbalske akademije Milana, gdje je trenirao sa aktualnim golmanom talijanske reprezentacije Gianluigijem Donnarummom.

Donnarumma je za talijansku agenciju ANSA kazao da je Visina upozna prvog dana kada je stigao u akademiju.

“Bili smo zajedno u akademiji. Prošle su godine od tada, ali ne želim nikada zaboraviti onaj njegov nevjerovani osmijeh i volju za životom. Bio je iskren prijatelj i dijete kao što sam i ja“, kazao je Donnarumma.

Kopirati
Drag cursor here to close