Echeverri & Ruberto

Pogledajte nove argentinske dragulje

Jedan se zove Agustín Ruberto, napadač, devetka, drugi je Claudio Echeverri, veznjak koji nosi desetku. Jedan je "Gigante", drugi El Diablito.
Sport / Nogomet | 03. 12. 2023. u 17:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetsko prvenstvo za igrače do 17 godina često je pružalo ljubiteljima nogometa blistav uvid u budućnost i ono što nas čeka u narednom periodu. Ni ovo koje je ovog vikenda završilo u Indoneziji nije drugačije. Oni koji su gledali utakmice mogli pa skoro u svakoj od selekcija vidjeti, pronaći nešto. Jednog ili dva igrača koji u najmanju ruku obećavaju.

Njemačka je po prvi put postala svjetski prvak. Prvo je u sjajnom polufinalu bila bolja od Argentine na penale, onda je na isti način savladala Francusku u finalu. Francusku koja se vratila nakon 0:2. Selekcija Malija je uzela treće mjesto, Argentina je bila četvrta. Što je ogromno razočarenje, jer je u svojim redovima imala dvojicu sjajnih igrača, momaka čije vrijeme dolazi.

Jedan se zove Agustín Ruberto, napadač, devetka, drugi je Claudio Echeverri, veznjak koji nosi desetku. Jedan je "Gigante", drugi El Diablito. Obojica su igrači River Plate. Agustín Ruberto je isporučio hat trick Francuzima u polufinalu Echeverri je to napravio u četvrtfinalu protiv Brazila.

Claudio je počeo u jednom malo klubu, Deportivo Luján, nižoj ligi. Claudio Otermín i Daniel Brizuela su se pojavili jednog dana na licu mjesta kako bi ovog mladog igrača doveli u River. Nije bilo dvojbe, samo je Claudio postavio uvjet. Njegovi roditelji su morali ići s njim u Buenos Aires

Video: Claudio Echeverri

Da su napravili sjajan posao čelnici Rivera vidjelo se na turniru u Veneziji 2017. godine. Četiri gola Juventusu, golovi protiv Chelseaja i Benfice. Od tog trenutka, Echeverri je označen kao jedan od najvećih dragulja ne samo omladinskog tima River Platea već i cijelog argentinskog nogometa. Za River Plate je potpisao s jedanaest. Njegov driblinzi, sjajne asistencije, slobodni udarci, golovi su posebna priča.

Video: Claudio Echeverri

I dok je pažnja medija na posljednjem prvenstvu Južne Amerika za kadete bila skoncentrirana na El Diablita, pojavio se njegov suigrač Agustín Ruberto. Prozvan El Gigante zbog svoje snage i odlične fizičke građe. Loptu je počeo šutati s četiri godine. Odličan je u igri glavom, odlično se zna postaviti, igrati okrenut leđima protivničkom golu. Ubojit. Proglašen je zlatnom kopačkom posljednjeg SP.

Video: Agustin Roberto 

Obojica imaju ugovore s Riverom koji bi opet mogao nešto novca zaraditi. Navodno se već sada neki klubovi interesiraju za ovu dvojicu igrača. posebno se tu spominje Brighton koji je navodno spreman kupi Ruberta. River se navodno već osigurao velikom odštetnom klauzulom i za očekivati je da će trener Demichelis u narednom periodu ova dragulja koristiti sve više na terenu

Video: Agustin Roberto 
Kopirati
Drag cursor here to close