Dobili skoro 45 milijuna

Nisu prodavali a zaradili

River Plate je tako dobio 30,25 milijuna eura od Chelseaja pa se tako ukupni iznos kojeg su dobili za Fernandeza popeo na 44,25 milijuna eura. To je rekord kojeg je argentinski klub dobio na ime nekog igrača u povijesti
Sport / Nogomet | 01. 02. 2023. u 11:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Transfer Enza Fernandeza u Chelsea donio je velike novce Benfici, ali i River Plateu. Londonski klub je za 22-godišnjeg veznjaka platio odštetu od 121 milijun eura, a s tim iznosom će se okoristiti i portugalski i argentinski klub.

Fernandez je u Benficu došao prošlog ljeta za samo 14 milijuna eura i na prvi pogled se činilo kako su Portugalci za samo šest mjeseci njegovih usluga zaradili više od 100 milijuna eura, ali to nije tako. Naime, River Plate je tada u prodajni ugovor uglavio klauzulu po kojoj mu pripada 25% od budućeg Fernandezovog transfera.

River Plate je tako dobio 30,25 milijuna eura od Chelseaja pa se tako ukupni iznos kojeg su dobili za Fernandeza popeo na 44,25 milijuna eura. To je rekord kojeg je argentinski klub dobio na ime nekog igrača u povijesti - do sada je njihov najveći izlazni transfer bio onaj Javiera Saviole kojeg su Barceloni 2001. prodali za 35,9 milijuna eura.

Fernandez, pak, nije srušio najveći izlazni transfer Benfice. Njega i dalje drži Joao Felix koji je u ljeto 2019. otišao u Atletico Madrid za 127,2 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close