Dok Dinamo niže poraze

Poetska pravda na Rujevici: Rijeka smjenjuje Jakirovića?

Sergej Jakirović predstavljen je kao trener Dinama 21. kolovoza, nakon što je kontroverzno napustio Rijeku. U nedjelju se vraća na Rujevicu, a nije nemoguće da se nakon te utakmice više ne vrati na Maksimir.
Sport / Nogomet | 10. 11. 2023. u 12:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: GNK Dinamo / Sergej Jakirović

Počeo je obećavajuće, u prvoj utakmici pod njegovim vodstvom Modri su preokretom slavili protiv Sparte Prag, momčad je odjednom izgledala puno življe nego pod Bišćanovim vodstvom i činilo se da je čudesnom brzinom prenio čaroliju s Rujevice na Maksimir.

No, idila je kratko trajala, uslijedio je poraz u Pragu i ostanak bez Europske lige te je u samo tri mjeseca Jakirović upisao šest poraza na klupi Dinama.

Malo je koji trener hrvatskog prvaka u povijesti mogao zamisliti da uz takav katastrofalan učinak preživi na klupi, no klupska uprava je zasad stala iza njega, pitanje je do kad?

U nedjelju Dinamo gostuje kod Rijeke na Rujevici. Riječani nakon njegova odlaska ne samo da nisu pali, nego se zasad čini kako je Željko Sopić dodatno dignuo momčad koju je selektirao Jakirović.

Eventualni poraz na Rujevici bio bi sedmi u tromjesečnom mandatu Sergeja Jakirovića. Nakon te utakmice dolazi reprezentativna stanka, dva tjedna pauze do derbija s Osijekom.

Upravi Dinami možda bi ta dvotjedna stanka bio idealan trenutak za imenovanje novog trenera. S druge strane, pobjedom bi se ipak vratio kakav-takav mir na Maksimir.

Bila bi poetska pravda da Jakirovića smijene upravo njegovi Riječani, igrači koje je okupio na početku sezone, piše HRT.

Svi porazi Dinama od dolaska Jakirovića:

Sparta Prag - Dinamo 4:1
Hajduk - Dinamo 1:0
Ballkani - Dinamo 2:0
Gorica - Dinamo 2:1
Dinamo - Viktoria Plzen 0:1
Viktoria Plzen - Dinamo 1:0

Kopirati
Drag cursor here to close