Tenzije u derbiju

Podjela bodova u vatrenom derbiju, Zrinjski i Velež remizirali

Mostarski klubovi Zrinjski i Velež odigrali su 1:1 u 40. službenom poslijeratnom mostarskom derbiju.
Sport / Nogomet | 10. 05. 2022. u 21:55 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski i Velež odigrali su 1:1 u mostarskom derbiju koji je završio prvom podjelom bodova ove sezone, nakon dvije pobjede novog aktualnog prvaka. 

Oba gola na utakmici pala su između 62. i 68. minute. Nemanja Bilbija je iskoristio jedno poigravanje Slaviše Bogdanovića i doveo domaće u vodstvo, a šest minuta kasnije Nemanja Anđušić asistirao je Brandau koji je pogodio za 1:1.

Inače, unatoč tome što derbi nije imao rezultatsku važnost, jer Zrinjski je odavno osigurao titulu, a Velež se koncentrirao na finale Kupa, derbi nije protekao bez tenzija.

Bljesak.info / Zrinjski i Velež odigrali derbi pun tenzija

Odmah na početku gosti su tražili jedanaesterac, a sve je kulminiralo u 15. minuti kada je Hrvoje Barišić srušio Anđušića u situaciji kada je išao sam prema golu i Kaljanac mu je dao žuti karton. Gosti su burno prosvjedovali tražeći crveni karton, čak su i treneri Jakirović i Dudić ušli u živu raspravu, ali sve je ostalo samo na slobodnom udarcu za Velež.

Bljesak.info / Dudić i Jakirović u raspravi

Malo kasnije gosti su imali stopostotnu priliku kada je Arman Džanković oteo loptu Barišiću i sam krenuo prema Čondriću, ali je promašio čitava vrata.

Početkom drugog dijela Zrinjski je imao dobru priliku, no u 58. minuti ostao je s igračem manje, jer je crveni karton, odnosno drugi žuti, dobio Igor Savić.

Bljesak.info / Bogdanović ispred Bilbije

Unatoč manjku igrača Zrinjski je mogao zabiti još jedan gol, ali je udarac Danila Šipovca zaustavila vratnica.

Ipak, s obzirom na viđeno ovaj derbi je ipak završio najrealnijim rezultatom.

Kopirati
Drag cursor here to close