Izgradnja južne tribine

Počeli radovi na stadionu Veleža

Tribina koja će u konačnici biti izgrađena zadovoljit će kriterije četvrte kategorije UEFA stadiona i imat će sve potrebne sadržaje, uključujući i standardizirane svlačionice za domaći i gostujući tim.
Sport / Nogomet | 01. 11. 2023. u 19:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dugo najavljivani i jednako toliko očekivani radovi na izgradnji južne tribine stadiona "Rođeni". Radnici Građevinskog poduzeća "Amitea" u narednim će danima i mjesecima imati pune ruke posla. Početku radova na stadionu prisustvovali su i članovi Upravnog odbora Kluba predvođeni predsjednikom Senadom Keveljom.

Riječ je o jednom od najvećih infrastrukturnih projekata u Gradu Mostaru posljednjih godina. Tribina koja će u konačnici biti izgrađena zadovoljit će kriterije četvrte kategorije UEFA stadiona i imat će sve potrebne sadržaje, uključujući i standardizirane svlačionice za domaći i gostujući tim.

Projektom su planirane i popratne prostorije za suce i delegate, prostorija za doping kontrolu, VAR soba, te VIP loža i VIP salon. Predviđena su i mjesta za kamere i kamermane, televizijski studio, komentatorske kabine, te prostorije za rad fotografa.

"S tom četvrtom tribinom ćemo zaokružiti infrastrukturne radove vizualno, praktično i funkcionalno. Imat ćemo jedan od najljepših stadiona u BiH koji će ispunjavati norme četvrte kategorije UEFA-e i bit će spreman za europska takmičenja i igranja utakmica reprezentativnih selekcije", kaže prvi čovjek mostarskog Veleža Senad Kevelj.

Rok za završetak radova je šest mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao, a kako smo naveli ranije, vrijednost betonskih (rau-bau) radova je 1,5 mil. KM s PDV-om.

U skladu s odlukom Grada Mostara o dodjeli sredstava iz budžeta, Fudbalski klub Velež ljetos je raspisao konkurs za projekt izgradnje južne tribine stadiona "Rođeni", uz poziv zainteresiranim, koji ispunjavaju tehničke i profesionalne kvalifikacione uvjete, da dostave ponude. Nakon provedenih svih neophodnih procedura najbolji ponuđač bila je mostarska građevinska kompanija "Amitea".

Kopirati
Drag cursor here to close