Nastavak tradicije

Velež se ispromašivao u Tuzli i uzeo samo bod

U posljednjoj utakmici 11. kola Premijer lige Tuzla City i mostarski Velež odigrali su neriješeno 1:1.
Sport / Nogomet | 23. 10. 2023. u 16:20 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nastavila se tradicija po kojoj Velež ne gubi od Tuzla Cityja, ali u mostarskom klubu sigurno ne mogu biti previše zadovoljni bodom nakon ovih 1:1 na Tušnju. 

Doduše, Velež je vrlo lako mogao doživjeti i poraz jer gubio je više od 70 minuta utakmice, a Tuzla je kod 1:0 imala još dobrih prilika, no s obzirom koliko su imali svojih prilika u Veležu su sigurno očekivali više.

Tuzla je povela već u 17. minuti kada je Alen Mašović iskoristio smušenost obrane gostiju i rutinski pogodio pokraj Hadžikića. Velež je u tom razdoblju promašio veliki broj prilika, a Dino Halilović pogodio je i vratnicu.

U drugom dijelu Velež je imao inicijativu, a Tuzlaci su čekali svoju priliku iz kontranapada. Ipak, u 72. minuti Ante Oreč odlično je prošao po desnoj strani i pronašao na drugoj stativi Nermina Haskića koji neometan pogađa za konačnih 1:1. 

Nermin Haskić je nakon ovog pogotka prvi strijelac lige sa sedam pogodaka.

U samoj završnici Džafić je oboren na rubu kaznenog prostora, zbog čega je isključen igrač domaćih Mustafa Šukilović. No, iz slobodnog udarca gosti nisu napravili ništa. 


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close