Mostarski derbi

Plemići uvjerljivi u derbiju: Zrinjski za 45 minuta riješio Velež

Mostarski derbi, 45. službeni u poslijeratnoj povijesti, završio je uvjerljvom pobjedom Zrinjskog koji je Velež ispratio s tri gola u mreži.
Sport / Nogomet | 18. 10. 2023. u 18:20 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualni prvak Bosne i Hercegovine definitivno je uhvatio formu koja ga je krasila posljednje dvije sezone. HŠK Zrinjski je u gradskom derbiju svladao Velež s 3:0 i tako došao do pete uzastopne prvenstvene pobjede.

Derbi je bio zaostali susret 3. kola, a ovom pobjedom Plemići su barem privremeno izbili na drugu poziciju iza Borca, i imaju nadoknaditi još jednu utakmicu.

Zrinjski odavno nije lakše dobio Velež, razbivši ga s tri pogotka u prvom dijelu utakmice. Sva tri pogotka pala su izravno iz prekida ili ubrzo nakon prekida. Vodeći gol postigao je Mario Ćuže, a proslavio se Slobodan Jakovljević s dva pogotka.

Stoper Zrinjskog rijetko postiže golove, no ove sezone već ima tri, jer je bio strijelac i u pobjedi protiv Željezničara s kojom je počela ova serija pobjeda.

Foto: Bljesak.info / Slobodan Jakovljević postigao dva gola

U drugom dijelu trener Veleža Dean Klafurić pokušao je brojnim izmjenama nešto promijeniti i Velež je u tom razdoblju bio donekle ravnopravan, a blizu pogotka bio je u 74. minuti kada je Guliašvili pogodio vratnicu.

Zrinjski nakon ovog derbija ima još jedan i to protiv trenutno prvoplasiranog Borca. Ta utakmica igrat će se u nedjelju u Banja Luci.


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close