Krenulo je

Počeli radovi na stadionu 'Asim Ferhatović Hase'

Već ranije su započeti radovi na Gradskom stadionu u Banja Luci, stadionu "Tušanj" u Tuzli, kao i na stadionu "Rođeni" u Mostaru.
Sport / Nogomet | 09. 08. 2022. u 13:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: NS BIH / Počeli radovi na stadionu Asim Ferhatović Hase

U sklopu projekta "Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH", danas su počeli radovi na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" u Sarajevu, te će na ovom stadionu biti postavljena suvremena hibridna podloga po UEFA standardima.

Početku radova su nazočili predstavnici Nogometnog saveza BiH, član Izvršnog odbora Fuad Čolpa i glavni tajnik Adnan Džemidžić.

Već ranije su započeti radovi na Gradskom stadionu u Banja Luci, stadionu "Tušanj" u Tuzli, kao i na stadionu "Rođeni" u Mostaru.

Projekt se financira iz UEFA programa HatTrick, vlastitih sredstava NSBiH, a u realizaciji ovog kapitalnog projekta rekonstrukcije terena u Bosni i Hercegovini sudjeluju klubovi Premijer lige BiH i lokalne zajednice.

''Rekonstrukcija premijerligaških terena i ugradnja hibridne podloge na našim stadionima je jedan od najznačajnijih projekata koje je pokrenuo naš Savez u suradnji sa UEFA-om.

Radi se o kompleksnom zadatku, ali NSBiH na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem ima kapaciteta da ovaj projekt realizira na najbolji mogući način. Mi ćemo vrlo brzo imati suvremene terene na kojim će stasavati nove generacije igrača, koji će u budućnosti nositi igru naših nacionalnih selekcija'', izjavio je glavni tajnik NSBiH Adnan Džemidžić.

Kopirati
Drag cursor here to close