Posljednje europsko gostovanje

Plemićima u Nizozemskoj sudi Ukrajinac, AZ prekinuo svoj crni niz

Gostovanje Zrinjskog u Alkmaaru, u gradu u sjevernoj Nizozemskoj, bit će posljednje europsko gostovanje bosanskohercegovačkog prvaka u ovoj sezoni.
Sport / Nogomet | 28. 11. 2023. u 15:37 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmica Zrinjskog kod AZ Alkmaara bit će njihova čak 13. europska utakmica od početka sezone.

Ne treba ni napominjati da je to rekordan broj nastupa jednog BiH kluba u Europi, pošto je ovo prvi slučaj uopće da imamo predstavnika ovako duboko u godini.

U 12 preostalih utakmica Zrinjski ima negativan omjer od tri pobjede, dva remija i sedam poraza. Jedna od te tri pobjede je čudesna 4:3 pobjeda nad Alkmaarom, i to nakon 0:3 na poluvremenu. 

I dok će u analima Zrinjskog biti upisana boldanim slovima, sigurno da su je upamtili i u Alkmaaru koji će u četvrtak imati priliku za osvetu.

Alkmaar je do tog ogleda u Mostaru imao veliki niz pobjeda, a sada Zrinjski čeka nakon male rezultatske krize kada je imao tri poraza u četiri utakmice i koju je prekinuo nedjeljnom sigurnom pobjedom nad Volendaamom od 3:0.

Inače, UEFA je odredila suce za tu utakmicu. Glavni sudac bit će Ukrajinac Oleksij Derevinskij, koji je ove sezone sudio dvije utakmice Konferencijske lige, ali u kvalifikacijama.

Sudio je susret crnogorskog Arsenala i armenskog Alaškerta (1:6) te Rijeke i Torshavna (2:0.

Kopirati
Drag cursor here to close