Petarda u Gabeli

Plemići rutinski prošli Gabelu, Ivanković odmorio snage pred Alkmaar

Uvjerljivom pobjedom 5:1 kod GOŠK-a u Gabeli HŠK Zrinjski nastavio je utrku za banjalučkim Borcem.
Sport / Nogomet | 26. 11. 2023. u 16:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Privremeni trener Zrinjskog Mario Ivanković ima zasad stopostotan učinak u dvije utakmice koliko je vodio momčad aktualnog prvaka. Nakon 3:1 pobjede u zaostaloj utakmici protiv Širokog Brijega Plemići su slavili i kod GOŠK-a u s 5:1 redovitom 15. kolu.

Mostarci su slavili 3:0 pobjedu riješivši pitanje pobjednika već u prvom poluvremenu. Igrala se 10. minuta utakmice kada je Nemanja Bilbija došao do lopte prije domaćeg vratara Filipa Vasilja.

Foto: Bljesak.info / GOŠK-Zrinjski

Bilbija je pao u kontaktu s Vasiljem, a sudac Mateo Musa odlučio je da je prekršaj bio za bijelu točku. Izveo ga je sam Bilbija koji je pogodio za 1:0. U 37. minuti već je bilo 2:0, asistent je bio Mario Ćuže, a rutinski je pogodio Tomislav Kiš.

Strijelca tog pogotka Ivanković je ostavio u poluvremenu u svlačionici, vjerojatno ga čuvajući za gostovanje kod Alkmaara u četvrtak, a odmah početkom drugog dijela gosti su povećali vodstvo na 3:0.

Foto: Bljesak.info / Ultrasi u Gabeli

Asistent je bio Antonio Ivančić a strijelac mladi Tarik Ramić.

Nakon tog trećeg pogotka gosti su prepustili inicijativu domaćinima, ali ekipa Tonija Karačića nikako nije uspijevala doći barem do počasnog zgoditka. No, ne samo da nisu ugrozili goste nego su primili još dva pogotka.

U 81. minuti iz kuta je savršenu loptu poslao Ivančić, a Bilbija je glavom postigao svoj drugi pogodak na utakmici. Dvije minute kasnije Ivan Jukić je asitirao Franku Sabljiću da se i on upiše u strijelce.

Foto: Bljesak.info / Mario Maka Ivanković

Ipak, pet minuta prije kraja i GOŠK je uspio zabiti. Riad Šuta šutirao je izvan šesnaesterca, a na putu do gola lopta je nekoga zakačila i prevarila Marića.

Nakon ove pobjede Zrinjski ima četiri boda manje od Borca, a dva više od Sarajeva. U sljedećem kolu sve tri vodeće ekipe gostuju - Borac kod Sloge, Zrinjski kod Zvijezde 09, a Sarajevo kod Veleža.


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close