Polazak u srijedu

Zrinjski u Nizozemsku sa samo dva stopera, Ivanković: Skrpit ćemo se

Privremeni trener Zrinjskog Mario Ivanković vodit će ekipu i u trećoj uzastopnoj utakmici.
Sport / Nogomet | 28. 11. 2023. u 12:56 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Ivanković će nakon Širokog Brijega i GOŠK-a voditi svoju momčad i protiv AZ Alkmaara u petom kolu Konferencijske lige. U Nizozemsku Plemići idu oslabljeni pogotovo na stoperskim pozicijama, jer su zdravi i spremni samo dvojica - Senić i Radić.

"Imamo dosta problema. Nekada kada pogledate ekipu ima nas puno, čak i previše, ali kada dođe utakmica, stvarno je u konkurenciji mali izbor. Pogotovo na tim nekim pozicijama, jer nemamo adekvatne zamjene na stoperskim pozicijama", rekao je Ivanković te nastavio:

"Još ne znamo šta će biti sa Čanađijom koji ima neku bol u koljenu. Memija je dobio virozu i vjerovatno otpada za Nizozemsku. Mali Sabljić je jučer na treningu ozlijedio zglob. Ali ima nas, skrpit ćemo se i otići odigrati dobru utakmicu", dodao je.

Zrinjski u Konferencijskoj ligi ima samo jednu pobjedu i to upravo protiv Alkmaara, ali ona 4:3 pobjeda teško da će se ikada više ponoviti.

"Svi znamo što se dogodilo u prvoj utakmici, kada smo ušli bojažljivo. AZ opasan, rastrčan, igra u dubinu, imaju opasnog špica, Grka koji zabija iz svih situacija. Ako ih pustimo da rade šta hoće, imat ćemo velikih problema. Ali smo u drugom poluvremenu prve utakmice ušli goropadno, pokazali smo da i mi znamo igrati s više želje, volje, htijenja", istaknuo je Ivanković te zaključio:

"Kada imaš vjere u sebe da i mi možemo nešto napraviti, onda i kod njih uđe panika. Zabiješ jednoj takvoj ekipi četiri gola i to nakon što gubiš 0:3 u prvom poluvremenu. To nam treba biti putokaz za utakmicu prekosutra. Jednostavno da vjerujemo u sebe, da izađemo i odigramo maksimalno 90 minuta, pa što nam to donese", zaključio je Ivanković.

Kopirati
Drag cursor here to close