Derbi polusezone

Plemići u Banja Luku po ostanak u utrci: "Puno bodova je do kraja"

U subotu će u Banja Luci derbi 24. kola igrati prvoplasirani Borac i drugoplasirani Zrinjski.
Sport / Nogomet | 29. 03. 2024. u 13:35 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zahvaljujući tome da su Borac i Zrinjski ušli u treći krug kao vodeće ekipe, sastat će se već u 2. kolu, odnosno u 24. ukupno. Derbi 24. kola mogao bi ili posve odlučiti utrku za naslov, ako Borac pobijedi, ili je učiniti zanimljivijom, u slučaju trijumfa Plemića.

"Idemo kod ekipe koja je prva na tabeli, utakmica jako puno znači, s obzirom da je još 30 bodova u igri. S našom eventualnom pobjedom stvari postaju interesantnije. Spremali smo se svo ovo vrijeme za taj derbi i vidjet ćemo što će biti", poručio je trener Zrinjskog Željko Petrović.

Borac ovaj derbi čeka s ogromnih 12 bodova viška, ali tako visoka prednost nije demoralizirajuća za Zrinjski, smatra Petrović.

"Zbog toga što smo igrali Europu izgubili smo prednost i prvi put u posljednjih nekoliko godina mi smo ti koji jurimo zaostatak. Stalno razgovaramo s igračima, ono kako treniramo je fenomenalno, ali ponekad na utakmicama tako ne izgleda. Međutim, nije lako igrati kada ti se protivnici stalno brane, teško je to probiti", dodao je Petrović.

Borac je svoju prednost uvećao pobijedivši Zrinjski s 1:0, na njegovom terenu, no Petrović smatra da ne bi bio nezadovoljan da njegova momčad ponovi sličnu igru.

"Pogledao sam dva puta tu utakmicu, jutros smo je zajedno ponovno gledali. Mi nismo imali skoro nikakav problem što se tiče Borca. Držali smo 70 posto loptu, imali smo 15 šutova, oni pet, mi deset kornera, oni dva. Kad vidiš statistiku s te utakmice mi smo bili dominantniji, ali kada igraš protiv protivnika koji je povučen, koji se postavi u niži blok, onda on izgleda brže jer igrači izlaze u prostor koji im ostavimo, jer se mi raširimo, jer tražimo igru. Ne bih bio nezadovoljan da odigramo utakmicu poput one u Mostaru, ali s bržim protokom lopte i s manje grešaka. To je ključ".

"Rprezentativna stanka dobro je došla nekolicini igrača Zrinjskog koji su se oporavili od ozljeda i svi konkuriraju za sutrašnju utakmicu osim Antonija Ivančića.

"Stanje je puno bolje nego je bilo. Neki su se igrači oporavili, možda ne svi za 90 minuta, i jedino nećemo riskirati s Ivančićem koji neće biti u konkurenciji. Vraća nam se Ilinković koji je za nas jako važan igrač, igrač koji protok lopte pravi bržim", zaključio je Petrović.

Derbi Borca i Zrinjskog igra se u subotu u 16 sati, uz prijenos na Arena Sport Premium.

 


Standings provided by Sofascore

Abrurahimi "pismen i školovan" igrač

Trener Zrinjskog prokomentirao je i zašto je HŠK Zrinjski pred kraj sezone doveo Besarta Abdurahimija, 33-godišnjeg krilnog igrača koji je karijeru počeo u NK Zagreb, a igrao je još u Izraelu (Hapoel TA), Belgiji (Lokeren), Kazahstanu (Astana), Japanu (Cerezo Osaka), Makedoniji (Shkendija, Partizani), Rumunjskoj (Hermannstadt) i Sloveniji (Bravo).
- Želja kluba je da konstantno napredujemo i zato smo doveli ozbiljnog igrača, s ozbiljnim CV-om. Pogledali smo nekoliko utakmica i odlučili da ga dovedemo na dva mjeseca, uz opciju da ostane na puno duže. Sam Abdurahimi povoljno se izrazio o svom ostanku i najvažniji je korak napravljen. Radi se o pismenom, školovanom igraču koji će nam puno pomoći kada stekne pravo nastupa - rekao je Petrović, dodavši kako je on još u procesu registracije.
 
 
Kopirati
Drag cursor here to close