Ogromni pritisci

Peljti prijete smrću, ne želi više suditi ni Željezničaru ni Sarajevu!

Posljednje priopćenje Nogometnog saveza BiH možda je dalo odgovor na pitanje zašto se kasnilo s objavom sudaca za 24. kolo.
Sport / Nogomet | 28. 03. 2024. u 14:13 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da ulazimo u završnicu sezone u nogometnom natjecanju u BiH jasno je po sve brojnijim ekscesima. Sve je kulminiralo povlačenjem ekipe FK Sarajevo s utakmice četvrtfinala Kupa BiH, te drakonskom kaznom za Sarajevo.

Pod sve većim pritiskom su suci, a najbolji od njih očito nije mogao više trpjeti pritisak. NS BiH je priopćio da ih je Irfan Peljto obavijestio da neće više suditi na utakmicama Wwin lige, kada igraju klubovi iz Sarajeva.

Zbog toga su vjerojatno i kasnile nominacije službenih lica za 24. kolo, jer je Peljto trebao biti na jednoj od utakmica ovog kola.

"NS/FS BiH je danas dobio pismo od nogometnog suca Irfana Peljte, internacionalca sa FIFA značkom, u kojem nas službeno obavještava da zbog prijetnji upućenih njemu i njegovoj porodici nije u mogućnosti obavljati funkciju službenog lica na narednim utakmicama WWiN Lige Bosne i Hercegovine koje igraju klubovi iz Sarajeva," priopćio je Nogometni savez Bosne i Hercegovine.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje svaki vid pritisaka na službena lica koji su aktivni sudionici takmičenja u našoj zemlji, te iskazuje duboku zabrinutost zbog ovakvih pojava koje su učestale u posljednje vrijeme.

Ovim putem pozivamo nadležne organe da poduzmu odgovarajuće mjere kako bi se spriječili ovakvi slučajevi u našoj društvenoj zajednici, te da procesuiraju sva odgovorna lica i stanu u zaštitu našeg najboljeg nogometnog suca, kao i svih službenih lica u natjecanjima NS/FS BiH", dodaje se u priopćenju.

Video: Irfan Peljto u podcastu portala Bljesak.info 
Kopirati
Drag cursor here to close