Zrinjski brani 1:0

Plemići trenirali na Tobolovom stadionu: "Nećemo se braniti"

Zrinjski će u četvrtak u 16 sati protiv kazahstanskog Tobola tražiti prolaz u 4. kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu.
Sport / Nogomet | 10. 08. 2022. u 17:54 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon sedmosatnog puta čarter letom nogometaši i treneri Zrinjskog stigli su u Kostanaj u utorak, a u ovom kazahstanskom gradu održali su u srijedu i prvi službeni trening.

Trenirali su u 20 sati po lokalnom, odnosno u 16 sati po našem vremenu, a u to vrijeme zakazan je i uzvratni susret u kojem Zrinjski brani 1:0 iz prve utakmice. 

"Očekujem tešku utakmicu, očekujem i agresivnog domaćina koji će krenuti otvorenije, vjerojatno će jurišati po pogodak od prve minute. Mi moramo odgovoriti na isti način, da budemo agresivni kao što smo i dosad bili, te da imamo gard koji smo imali i u Tirani i u Kišinjevu. Ne želimo samo braniti prednost, nego želimo postići pogodak da nam pomogne proći dalje", poručio je trener Zrinjskog Sergej Jakirović još prije polaska.

Jakirović je na treningu imao sve igrače, njih 18 plus dva vratara, a od ranije se zna da neće igrati Kerim Memija zbog vize, te Josip Ćorluka i Nikola Mandić zbog kartona.
 
"Poteškoće su na oba boka, jer Ćorluka i Memija su standardni igrači, igrali su na svim utakmicama. Morat ćemo naći neko rješenje tu, ali imamo dva plana i u četvrtak ćemo se odlučiti za jedan. Tko god bude upao ne sumnjam da će odgovoriti odlično, jer svi treniraju dobro kao i Memija i Ćorluka", dodao je Jakirović.
 
Video: Jakirović o uzvratu
 
S druge strane, Tobol će biti jači za svog bočnog igrača, Bagdata Kairova, koji se vraća nakon suspenzije i Jakirović očekuje ofenzivnijeg domaćina.
 
"Ne vjerujem da će igrati s tri igrača nazad, kao u Mostaru. Više će to izgledati kao kada su primili gol. Vraća im se Kairov, dobar je igrač i puno akcija kreće od njega. On, Tošić i Žarinbetov čine trokut na desnoj strani od kojeg sve polazi. Tu moramo biti maksimalno koncentrirani", zaključio je Jakirović.
 
 
 
 
Kopirati
Drag cursor here to close