Prolaz u četvrtfinale

Plemići rutinski deklasirali Slaviju, Ultrasi "okupirali" zapadnu tribinu

Nogometaši Zrinjskog izborili su četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine očekivanom i uvjerljivom pobjedom nad Slavijom iz Istočnog Sarajeva.
Sport / Nogomet | 10. 02. 2024. u 14:50 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Branitelj naslova pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine, mostarski HŠK Zrinjski, bez većih problema prošao je među osam najboljih u ovom natjecanju.

U debiju novog trenera Željka Petrovića Zrinjski je s 3:0 svladao prvoligaša Republike Srpske Slaviju iz Istočnog Sarajeva.

Bljesak.info / Trener Zrinjskog Željko Petrović
Bljesak.info / Tomislav Kiš

U ovoj utakmici debi su pored trenera ubilježili povratnici Igor Savić i Goran Karačić te Argentinac Sebastian Corda. Ujedno, bila je ovo prva utakmica bez Ultrasa na "stajanju" koje se rekonstruira, pa su Ultrasi navijali sa zapadne tribine.

Ako je bilo ikakvih dvojbi oko pobjednika one su riješene već nakon 10 minuta. Mario Ćuže gol Slavije načeo je u trećoj minuti, a u osmoj je glavom pogodio na centaršut Kerima Memije.

Bljesak.info / Mario Ćuže

U prvom poluvremenu to su bili i jedini pogoci i to najviše zahvaljujući vrataru gostiju Amara Sirće koji je spriječio nekoliko napada domaćih.

Ipak, Sirćo nije mogao ništa napraviti u 54. minuti. Nakon ubačaja sa strane jedan igrač Slavije izbacio je loptu na rub šesnaesterca gdje ju je na volej dočekao Igor Savić i postigao pogodak u svom povratničkom nastupu u dresu Zrinjskog.

U 64. minuti trener Petrović napravio je četverostruku zamjenu, a među četvoricom igrača koji su ušli bio je i Mario Tičinović koji zbog ozljede nije igrao još od listopada.

U 69. minuti Memija je opet dobro centrirao, no najbolji strijelac Zrinjskog Nemanja Bilbija pogađa gredu.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, pa je Zrinjski uspješno otvorio pohod u obranu dvostruke krune.

Bljesak.info / Nemanja Čvoro i Sebastian Corda
Bljesak.info / Ultrasi navijali sa "zapada"
Bljesak.info / Matija Malekinušić i Goran Popović
Bljesak.info / Mario Ćuže
Bljesak.info / Mario Ćuže
Kopirati
Drag cursor here to close