Strateg Plemića

Petrović: Igrat ćemo kao da je finale Kupa, a igrače neću birati ja nego oni sami sebe

Trener HŠK Zrinjski Željko Petrović obratio se medijima uoči utakmice u Kupu BiH protiv FK Slavija.
Sport / Nogomet | 09. 02. 2024. u 13:38 S. Bošnjak | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči susreta HŠK Zrinjski protiv FK Slavije u okviru Kupa Bosne i Hercegovine u petak je u Mostaru održana press konferencija na kojoj se trener Plemića, Željko Petrović prvo osvrnuo na odrađene pripreme uoči nastavka sezone s kojima je, kako je kazao, i više nego zadovoljan.

Pripreme

"Momci su od prvog dana radili fenomenalno i nismo imali nijedan problem u organizaciji, treninga i sl. Imali smo domaćinski osjećaj u Međugorju. Svaki trener želi teren ovakav ili onakav, ali nekad i vrijeme dosta uvjetuje, ali nas je gore poslužilo. Sve je prošlo u najboljem redu, ali najviše sam zadovoljan činjenicom da su se skoro svi ozlijeđeni igrači vratili. Vratio nam se Savić koji je ljubimac u Mostaru, Ilinković koji je ostavio super dojam i odigrao odličnu sezonu i zajedno s Ramićem pokrivat ćemo tu poziciju. Prezadovoljan sam jer mislimo da smo pojačanja odradili baš onako kako treba. Vratio nam se i Šunjić i presretni smo jer je to čovjek na kojeg ne treba trošiti puno riječi. Trebat će mu maksimalno 3 tjedna da bude na 100%. Corda kao da je stari igrač i svi su s njim dobri i on je presretan. Pripreme su prošle u najboljem redu i sad kreće ono 'pravo'", istaknuo je Petrović.

Radićev transfer

Neizostavno je bilo i pitanje oko transfera Stipe Radića te koliko je to ostavilo traga na momčad.

"Meni to ništa nije novo jer gdje sam god radio igrači su dolazili i odlazili", kazao je Petrović, te dodao da "ako je za dobrobit kluba da nekog prodamo onda tu nema nikakve dvojbe".

"Radić je dečko koji je profesionalac i koji je za kratko vrijeme došao do razine da je zanimljiv i drugim klubovima. Mlad je i perspektivan i Zrinjski je napravio odličan posao. Došli smo do određenog trenutka gdje više nismo mogli odbijati ponude. Mi smo zadovoljni, igrač je zadovoljan, a nadamo se da će biti i Vilborg", kazao je te se okrenuo na susret protiv Slavije.

Ozbiljan protivnik

Mnogi će reći kako je Slavija dosta nepoznat protivnik s obzirom na to da je drugoligaš koji se ni u drugoj ligi ne snalazi baš najbolje.

"Preko mojih suradnika smo se probali maksimalno upoznati sa Slavijom. Vidjeli smo u kojem sistemu igraju. Mi smo domaćin i uzimamo utakmicu maksimalno ozbiljno. Nikog nećemo podcijeniti. Pripremamo se za utakmicu kao da igramo finale kupa jer je nama svaka sljedeća utakmica najvažnija. Mi sutra počinjemo najozbiljnije, igramo s najjačom ekipom, sutra je moja prva utakmica u Zrinjskom. Vjerujem da će doći mnogo utakmice jer su se poželjeli Zrinjskog", istaknuo je Petrović.

Igra bez kalkulacija

Kada je u pitanju igrački kadar, Petrović ističe kako neće biti Ćorluke, Hrvanovića i Šunjića koji je tek uključen u rad.

"Ćorluka je potpuno zdrav, ali je radio po posebnom programu i svi počinju idući utorak s ekipom. Kondicijski su dobri, još će im trebati par dana da uđu u ritam s loptom. Pratit ćemo i praviti selekciju. Konkurencija je ozbiljna na svim pozicijama i svatko mora dati 100% jer onaj što čeka je kao zapeta puška. Ja neću sastavljati ekipu nego oni sami sebe", kategoričan je Petrović.

Ističe da po pitanju sastava koji je istrčati u ovoj utakmici neće kalkulirati.

"Ja ne kalkuliram. Ovo je moj debi i ja bih isto zajedno s ekipom da se pokažemo i da pokažemo kakav bi Zrinjski trebali gledati u narednom periodu. Naše intencije su da uvijek igramo napadački i atraktivno i da ljudi budu zadovoljni. Rezultat nije uvijek pošten i rezultat onoga na terenu, ali kad se na kraju podvuče, sve se izjednači. Želimo igrati atraktivno i šampionski i od sutra počinjemo tako da kalkulacija nema i ovo je najozbiljnija utakmica. Ne možemo pobjeći od uloge favorita, ali moramo shvatiti utakmicu veoma ozbiljno", naglasio je.

Foto: Bljesak.info / Željko Petrović

"Šteta jer Ilinković nije naš igrač"

Zasigurno jedno od najvećih pojačanja Mostarcima u ovom prijelaznom roku je ponovni dolazak Silvija Ilinkovića za kojeg Petrović izražava žal jer "nije naš igrač".

"Fenomenalan je, momak za 10, profesionalac. On je fenomenalan talent i žao mi je što nije naš igrač. I jako je teško njega zadržat iz perspektive našeg kluba. Mislim da je on jedan dijamant koji nije 100% izbrušen. Treba mu još kilometara. Jer ako ne igraš možeš da budeš ne znam kakav talent. Sve to trebaš proći da bi se iskalio", istaknuo je te se dodatno osvrnuo na njegove igračke kvalitete.

"On je stvarno pametan igrač. Vidio sam poslije prve igre kako se on kreće između linija. To je ono što pravi razliku između nekog normalnog i mnogo dobrog igrača. Stvarno mi je žao što nije naš jer će ga biti teško zadržati. Prezadovoljni smo njegovim dolaskom. Nije bilo lako, poslao sam mu 300 tisuća poruka, svaku noć sam ga maltretirao dok nije odlučio doći. Bilo je klubova iz HNL-a koji su htjeli, ali sam bio dosadan i svaku noć mu slao poruke. Nadam se da ćemo vidjeti starog Ilinkovića koji je bio ovdje prije odlaska u Rijeku", kazao je Petrović.

Stoperske pozicije

Jedini upitnik koji se pojavljivao u ovom prijelaznom roku je ostao iznad zadnje linije koju će držati Barišić, Jakovljević i Magdić koji su se tek nedavno vratili u trenažni proces nakon ozljeda i zdravstvenih problema kao i Toni Šunjić za kojeg je Petrović rekao da će kroz 2-3 tjedna biti spreman.

"Oni su izdržali. Probali smo im stalno dizati intenzitet. Protiv Klagenfurta smo odigrali ozbiljnu utakmicu ali to je bilo ipak 60 minuta, sutra je pravi ispit. Tih 60 minuta je bilo dobro. Mislim da Barišić nije na 100% onog Barišića što je bio, ali je to logično jer je čovjek skoro 4 mjeseca bio odsutan. Vidimo da je sve bolji. Prošao je sad 2 i pol tjedna s nama i razlika između prvog dana i danas je ogromna. Analizirao sam ga više od drugih jer volim da igram otpozadi i on mi je tu ključ, mislim da se vraća. On je profesionalac i brzo će biti onaj stari", zaključio je strateg Plemića Željko Petrović.

Podsjetimo utakmica između HŠK Zrinjski i FK Slavija igra se u subotu od 13 sati na stadionu HŠK Zrinjski, a cijena ulaznice je 5 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close