Smanjen zaostatak

Plemići pokorili Banja Luku: Borcu prvi poraz nakon sedam mjeseci!

Aktualni prvak BiH srušio je aktualnog lidera. Zrinjski je svladao Borac u Banja Luci i opet utrku za naslov učinio zanimljivijom.
Sport / Nogomet | 30. 03. 2024. u 17:54 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utrka za naslov prvaka Bosne i Hercegovine još uvijek je otvorena. Borac i dalje ima prednost od velikih devet bodova, ali Zrinjski je stekao barem psihološku prednost nokautiravši lidera na njegovom terenu.

Plemići su demonstrirali snagu svladavši Borac s 2:1 pred njegovim navijačima i tako su spriječili da Banjalučani već sada stave obje ruke na titulu.

Bila je ovo ujedno i prva velika pobjeda novog trenera Željka Petrovića koji je primio puno kritika otkako je došao, ali sada je barem privremeno ušutkao kritičare.

Bez svog prvog strijelca Nemanje Bilbije u prvih 11 gosti su zasluženo poveli u 38. minuti. Tarik Ramić odigrao je dupli pas s Tomislavom Kišom i pogodio za veliko slavlje Ultrasa koji su došli u Banja Luku.

Foto: HŠK Zrinjski / Tarik Ramić slavi prvi pogodak

Čim je počelo drugo poluvrijeme, točnije u 50. minuti, Zrinjski je poveo s 2:0. Kiš je poslao loptu na desnu stranu do Malekinušića koji mu je vraća, a "desetka" Zrinjskog pogađa za 2:0.

U prvim sekundama sudačke nadoknade Borac je smanjio. Vasilije Ćelić ubacio je iz slobodnog udarca, a Maks Juraj Ćelić najviše je skočio i pogodio mrežu Marića.

Ipak, bilo je to prekasno i Plemići su izdržali i slavili zasluženu pobjedu.

Zrinjski se tako na najbolji način vratio u ligu poslije reprezentativne pauze, a u idućem kolu može dodatno smanjiti zaostatak. Naime, dok Plemići čekaju posljednju Zvijezdu 09, Borac ima teško gostovanje kod Veleža.


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close