Zrinjski kod Slobode

Plemići bez šestorice u Tuzlu, Jakirović najavljuje novu pobjedu

U utakmici 29. kola Premijer lige Zrinjski će gostovati kod Slobode u Tuzli.
Sport / Nogomet | 05. 05. 2022. u 12:13 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premda su davno osigurali naslov prvaka, iako su još prošlog petka podigli pobjednički pehar, nogometaši Zrinjskog imaju odigrati još pet utakmica.

Prva je već u petak, kada će u 18 sati, uz prijenos na Areni Sport, igrati na Tušnju kod tuzlanske Slobode. 

"Kao što sam i prije govorio, i ovu utakmicu treba shvatiti maksimalno ozbiljno. Opet idemo protivniku kojemu treba još koji bod da se ne bi doveo u nezgodan položaj. Evidentno je da se muče, pogotovo ovog proljeća i čeka nas zahtjevna utakmica. Jedino će teren sada biti bolji nego zadnji put kada smo bili, ali prilagodit ćemo se svakoj situaciji", kazao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović uoči ove utakmice.

Mostarci u Tuzlu odlaze u četvrtak i u autobusu neće biti svi igrači. Tičinović, Kamenar, Juranović i Hadžić izvan stroja su od prije, a otpali su Barišić i Janković.

"Imamo dosta viroze, sreća jedino da nema korone. Malo ćemo zarotirati pozicije, jer ima nas dosta i s dva žuta kartona, pa treba biti oprezan. Dat ćemo priliku igračima koji su manje igrali, a koji priliku zaslužuju dobiti", dodao je Jakirović.

I premda je svoje zacrtane ciljeve za ovu sezonu Zrinjski ispunio, daleko od toga da ciljeva više nema.
 
"Naravno da ima, imamo još dosta zadaće za napraviti. Ali, naravno i da je teško zadržati fokus kod igrača, vidjelo se to protiv Širokog, kada smo imali slabije otvaranje, ali igrači su zaslužili da imaju slabije jedno poluvrijeme".
 
Zanimljivo je da bi Zrinjski mogao razriješiti borbu za ostanak u ligi, koja je jedino što je ostalo neizvjesno u ligi. Plemići igraju sa svim klubovima koji se bore za ostanak (Sloboda, Leotar, Posušje, Rudar), pa su već počele priče da bi moglo biti kalkulacija.
 
"Odmah kreću teorije zavjere, ali to nas ne zanima. Nema popuštanja nikome, nismo mi krivi što su se neki doveli u probleme pred kraj lige. Idemo na pobjedu kod svakoga, ali svjesni smo da se nešto pita i protivnika. Sa Slobodom su sve tri utakmice dosad, uključujući i Kup, bile tvrde, pa će biti i ovaj put. To je čvrsta momčad koju nije lako probiti, ali probat ćemo iskoristiti mane u njihovim redovima", zaključio je Sergej Jakirović.
 
Kopirati
Drag cursor here to close