Konačno priznanje

Platini: Namjestili smo SP da se Brazil i Francuska sastanu u finalu

FIFA nije željela komentirati ove navode Michela Platinija koji je isključen na osam godina iz svih aktivnosti vezanih za nogomet.
Sport / Nogomet | 13. 12. 2021. u 09:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekadašnji predsjednik UEFA-e Michel Platini otkrio je da je žrijeb Svjetskog prvenstva 1998. godine namješten kako bi se Francuska i Brazil sastali tek u finalu.

Francuzi su bili domaćini prvog Mundijala 1998. godine, a u finalu u Parizu su pobijedili Brazil rezultatom 3:0.

Platini je bio član organizacijskog odbora turnira, te je priznao da su prilikom organizacije rasporeda ''namjestili'' finalni meč.

''Kada smo pravili raspored, napravili smo mali trik, Francuska - Brazil u finalu, to je bio san mnogih. Ako mi završimo prvi u grupi i ako Brazilci budu prvi, ne možemo se sastati do finala'', rekao je Platini i dodao:

''Nismo potrošili šest godina organizacije da ne napravimo ovakvo nešto i u finalu ne dobijemo spektakl. Mislite da ostali domaćini Mundijala ne rade isto?''.

Brazil i Francuska bili su vodeće reprezentacije na FIFA-inoj rang ljestvici, te su bili nositelji uoči žrijeba za SP 1998. godine.

Dva dana prije žrijeba, FIFA je službeno priopćila da će branitelj naslova Brazil biti smješten u skupinu A, dok će domaćin Francuska biti u skupini C.

To je značilo da ukoliko oba tima budu prvoplasirana u svojim grupama, bit će na suprotnim stranama ždrijeba u nokaut fazi, te se neće moći sresti do eventualnog finala.

To se i dogodilo, a u finalu je Francuska pobijedila Brazil rezultatom 3:0 zahvaljujući dva gola Zinedine Zidanea dok je jedan pogodak postigao Emanuel Petit.

FIFA nije željela komentirati ove navode Michela Platinija koji je isključen na osam godina iz svih aktivnosti vezanih za nogomet, prenosi Oslobođenje.

Kopirati
Drag cursor here to close