Izumitelji dobili tužbu

FIFA-i prijeti žestoka kazna zbog spreja za suce, a Infantino bi mogao u zatvor

Izumitelji su imali dogovor za isplatu iznosa od 40 milijuna eura, a sada se navodi da bi naknada koju bi Krovna kuća svjetskog nogometa mogla platiti spomenutom dvojcu mogla premašiti 100 milijuna eura
Sport / Nogomet | 28. 10. 2021. u 19:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrhovni sud pravde u Brazilu proglasio je krivim Krovnu kuću svjetskog nogometa (FIFA) za kazneno djelo kršenja patenta, a oni koji pojedinačno budu proglašeni krivim, mogli bi biti osuđeni na čak četiri godine zatvora.

Naime, FIFA se tereti da je nezakonito stavila u upotrebu sprej kojim su suci označavali udaljenost između lopte i živog zida, a stvarni izumitelji Pablo Silva i Haine Alemagn čekaju da brazilsko pravosuđe potvrdi iznos koji im FIFA mora nadoknaditi.

Marca navodi da kazna prijeti i predsjedniku FIFA-e Gianniju Infantinu, a AS saznaje da je u Brazilu kazna za kršenje ovog zakona od jedne od četiri godine zatvora.

Silva i Allemagne su istaknuli da su na kraju Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine imali dogovor s bivšim čelnicima FIFA-e za isplatu iznosa od 40 milijuna eura, a sada se navodi da bi naknada koju bi Krovna kuća svjetskog nogometa mogla platiti spomenutom dvojcu mogla premašiti 100 milijuna eura, prenosi Klix.

Prvobitni dogovor su, navodno, imali su s bivšim čelnicima FIFA-e Juliom Grondonom i Josephom Blatterom.

Nakon prve optužbe prije Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine brazilski sudac je zabranio korištenje ovog spreja, no FIFA je samo promijenila ime brenda koji proizvodi i na taj način pokušala izvjeći zabranu.

Kopirati
Drag cursor here to close