Vjerojatno propušta utakmice kvalifikacija

Pjanić se ozlijedio, problem za Hadžibegića

"Naravno, nisam liječnik, to su samo moja nadanja, pa ćemo sačekati konačnu dijagnozu. Šteta zaista, jer je Miralem ušao u odličnu formu i ova ozljeda stiže u neugodnom trenutku", kaže Hadžibegić.
Sport / Nogomet | 17. 02. 2023. u 19:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Loše vijesti za reprezentaciju BiH i izbornika Hadžibegića dolaze iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Nakon samo 18 minuta igre reprezentativac BiH, Miralem Pjanić je morao napustiti teren na utakmici koju je igrao njegov klub Al Sharjah protiv Khor Fakkana. Slična situacija se dogodila u susretu protiv Dibba Fujairaha, nakon čega je Pjanić preskočio dvije utakmice, ali čini se da je ovaj put ozljeda teže prirode. Izbornik Hadžibegić je razgovarao s Pjanićem nakon čega se oglasio preko Facebooka.

"Razgovarao sam s Miralemom Pjanićem više od 15 minuta, a prije nego ćemo obaviti razgovor, pogledao sam i trenutak ozljede. Izgledalo je zaista loše. Međutim, prije ozljede je imao pola sata zagrijavanja i jos 20 minuta utakmice i nadam se da se ne radi o teškoj ozljedi, zbog koje će dugo izostati s terena. Naravno, nisam liječnik, to su samo moja nadanja, pa ćemo sačekati konačnu dijagnozu.

Šteta zaista, jer je Miralem ušao u odličnu formu i ova ozljeda stiže u neugodnom trenutku. U telefonskom razgovoru mi je objasnio da ga jako boli i da hoda na štakama, ali rekao mi je da mora sačekati jos dan, dva kako bi obavio detaljan pregled, nakon čega će saznati težinu ozljede i dužinu odsustvovanja s terena. Želim vjerovati da će nam se javiti da dobrim vijestima i da ćemo Mireta imati na raspolaganju. Sačekat ćemo rezultate pregleda, a do tada se možemo samo nadati da povrede nije teška, ne samo zbog reprezentacije, vec i zbog našeg Miralema", stoji u objavi na Facebook stranici Faruka Hadžibegića.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close