O transferu Ronalda

Pjanić: Bliski istok je budućnost nogometa

''Ronaldova će odluka dovesti do velikog rasta nogometa u cijeloj zemlji kao i među arapskom djecom", rekao je Pjanić.
Sport / Nogomet | 12. 01. 2023. u 12:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić kaže kako je Bliski istok budućnost nogometa i da zemlje u ovom dijelu svijeta imaju šta ponuditi nogometašima.

Pjanić je stanovnik Ujedinjenih Arapskih Emirata od rujna kada je u Al Sharjah stigao iz Barcelone.

"Sretan sam u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, živim ovdje u Dubaiju i jako sam entuzijastičan. Želim dati sve od sebe i osvojiti naslove koji se mogu osvojiti, želim ući u azijsku Ligu prvaka. Kvalitet nogometa je dobar, očito se razlikuje od europskog, ali mi se jako sviđa. Sviđaju mi se Emirati, organizacija je odlična, imamo dobrog trenera i jako sam pozitivno iznenađen", rekao je Pjainć za Tuttosport.

Nakon toga, odgovorio je na pitanje kako vidi Bliski istok u budućnosti u kontekstu nogometa.

"Cristiano je otišao u Al-Nassr, koji je vrlo ambiciozan klub. Siguran sam da će Bliski istok biti budućnost nogometa, ima zemalja koje imaju što ponuditi, ali puni potencijal još uvijek nije došao do izražaja. Sigurno će se i tu nogomet dosta razviti, zato kažem da me Cristianov izbor uopšte nije iznenadio. Nivo nogometa u Arabiji nije tako lagan kao što ljudi misle, a njegova će odluka dovesti do velikog rasta nogometa u cijeloj zemlji kao i među arapskom djecom", rekao je Pjanić.

Nakon toga, rekao je da pomno prati talijansku Seriju A i da je gledao sve Juventusove utakmice ove sezone.

"Nije me iznenadilo kako se Juventus vratio. Znao sam to i ranije sam najavio. U početku su dečki prošli kroz vrlo komplicirano razdoblje, ali kada upadnete u ovakvu krizu, u kojoj igrate protiv PSG-a ili neke lošije ekipe u Italiji, sve se čini kao da je na istoj razini, a to je zato što strah i nesigurnost ulaze u tim. Ne možete pokazati ono što želite i nije lagano izvući se iz toga", kazao je Pjanić i za kraj dodao:

"Uvijek sam govorio da nitko ne može okrenuti takvu situaciju bolje od Allegrija. Danas čujem ljude da manje kritiziraju, situacija je mirnija, što se sportske strane tiče jer je Allegri vratio Juve na pravi put. Ali, budite oprezni jer je odigrano samo 17 utakmica, a sada dolazi najteži dio. Prvenstveno je još uvijek otvoreno i morate ostati na zemlji i raditi predano na isti način te skupljati bodove."

Kopirati
Drag cursor here to close