Kriza rezultata

Petrović: Ne znam je li se u igrače uvukao strah ili to što nisu naviknuli biti drugi

HŠK Zrinjski u subotu na svom terenu dočekuje sarajevski Željezničar.
Sport / Nogomet | 15. 03. 2024. u 14:25 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski će dočekati Željezničar u subotu u 16 sati i imat će priliku prekinuti mali niz lošijih rezultata. Ne brojeći Kup Zrinjski je u seriji od dva kola bez pobjede, uključujući zadnji poraz od Borca, a u četiri prvenstvena kola ove godine ostvario je jednu pobjedu.

"Idemo na pobjedu, jer takva je reputacija kluba i o tom nema govora. Iako je Željezničar u opasnoj zoni, radi se o odličnoj ekipi. Ali imamo domaći teren i navijače, a pozvao bih navijače jer bez obzira što nas prate posvuda njihova podrška nam treba više nego ikad. Vidim da se uvukao neki strah u ekipu, ali imamo za što se boriti još. Drugi smo, imamo polufinale Kupa i treba se boriti do kraja", kazao je trener Željko Petrović u najavi utakmice, osvrnuvši se i na to što Zrinjski definitivno ne izgledaju onako kako navijači priželjkuju. 

"Nismo još uvijek pravi i onakvi kako želim da budemo. Ne znam je li to strah ili to što nisu navikli biti drugi. Stalno gledam jesam li ja kriv za to i zato sam stalno u komunikaciji s igračima, ali od njih dobivam reakcije da su zadovoljni, da samo nastavimo, a to će se isplatiti kad-tad", dodao je Petrović.

Željezničar je statistički najbolja opcija da se izađe iz krize jer je najgori gost u ligi, ali u prvoj utakmici ove godine Zrinjski je izgubio bodove na Grbavici odigravši 0:0.

"Njima je stadion skoro stalno pun, navijači ih guraju da igraju napadački, a ovdje će posve drugačiju taktiku. Radi se o dobroj ekipi, s iskusnim trenerom. Ovo je liga puna zamki jer dolazi ti ekipa koja se bori za ostanak, a koja je jako dobra ekipa. Zato nam treba podrška i drago mi je da nam navijači daju podršku svuda. Ali ako su nezadovoljni i ako trebaju zviždati neka zvižde meni, a ne igračima. Oni daju svoj maksimum u svakoj utakmici". 

Petroviću se na raspolaganje vraća Silvio Ilinković, a njegova ozljeda prilično je poremetila Zrinjski.

"On je jako važna karika, igrač koji je kvalitetu već dokazao i nama je najgore što se dogodilo da nam se ozlijedi u prvom kolu. Vidjet ćemo hoće li početi, ali izvest ćemo najbolji mogući sastav", zaključio je Petrović.

Utakmica Zrinjskog i Željezničara igra se u subotu u 16 sati.
Kopirati
Drag cursor here to close