Plemići čekaju Tuzlu

Petrović: Idemo gospodski do kraja, Borcu ćemo čestitati na tituli

HŠK Zrinjski u ponedjeljak će odigrati zadnju domaću utakmicu u sezoni, a u goste im stiže vjerojatni novi federalni ligaš, Tuzla City.
Sport / Nogomet | 19. 05. 2024. u 11:28 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Zrinjskog Željko Petrović govorio je o utakmici protiv Tuzla Cityja na press konferenciji, dodavši kako je propustio nekoliko treninga svoje momčadi, jer je bio bolestan.

“Za nas je svaka sljedeća utakmica bitna. Sa dobrom igrom protiv Tuzla Cityja nastavljamo niz dobrih igara i idemo prema finalu, kao ekipa koja je ostvarila toliko pobjeda i koja ima dobro samopouzdanje. Ako odigramo loše protiv Tuzla Cityja, bit će loša uvertira za finale. Nama je ta utakmica veoma važna, kao i sve ostale. Mi smo Zrinjski, mi smo gospodski klub i idemo do kraja onako kako veliki klub treba da igra. Kao veliki klub idemo dobiti sve do kraja. Tko nas dobije, pružit ćemo mu ruku i čestitati”, kazao je Petrović, prenosi Arena Sport.

Petrović se potom osvrnuo na ekipu Tuzla Cityja.

“Ja sam ovdje nešto više od četiri mjeseca. Kada sam ja došao, bili su u poziciji da ne mogu ispasti, jer su toliko uložili u ekipu i to jeste klub koji je mlad. Ne pobjeđuješ uvijek sve samo sa parama ili sa budžetom, jer tu ima i do karaktera igrača, tim da se napravi, kako se vodi ekipa, na koji način se igra i trenira. Ljudi to misle sa strane da je to lako, ali nije, jer je trenerski posao težak, a možda i najteži posao koji može da bude. Voditi neki klub je isto tako veoma teško, tako da ne treba puno letjeti kada si gore, jer može neko krila da ti skrati, da možeš doći na dno. Zbog toga se uvijek treba ponašati, igrati i biti normalan u svemu, odnosno kada si ili na vrhu, ili na sredini, ili dnu”, kazao je Petrović, te dodao:

“Žalosno je da Tuzla City koji ima financije, koji hoće da investira, ispadne, ali vidite da je sve tu moguće. Oni još nisu matematički ispali, jer imaju još dvije utakmice, ali, poznavajući ove prilike, ja mislim da su oni već ispali i Zvijezda 09, koja, prema mom mišljenju, nije najgora ekipa, ali ih je koštao prvi dio prvenstva. Mislim da te dvije ekipe ispadaju, ali najgore je igrati takve utakmice i protiv takvih ekipa.”

Zrinjski traži pobjedu i nada se kiksu Borca protiv Igmana koji bi ga ostavio u igri do posljednjeg kola, no čini se da Mostarci ne vjeruju u taj rasplet.

“Mi idemo, onako kako ja kažem, na naš način, odnosno gospodski do kraja. Druge rezultate neću slušati, jer ćemo čuti na kraju utakmice šta i kako bude. Ako dobiju, čestitat ćemo im, onako korektno i ljudski, a onda ćemo se spremati za finale Kupa BiH isto protiv Borca. Ako Borac dobije ili odigra neriješeno, mislim da je onda gotovo, tako da nama ništa drugo ne ostaje nego da im čestitamo“, zaključio je Petrović.

Kopirati
Drag cursor here to close