Gol u 37 sekundi

Petica Brigthona, rekord Hojlunda

Hojlund je danas postao najmlađi igrač koji je na šest uzastopnih utakmica u elitnom rangu otočkog nogometa dao gol.
Sport / Nogomet | 18. 02. 2024. u 20:17 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije lako navijačima Sheffield Uniteda. Drugu utakmicu zaredom na domaćem terenu "petica". Prvo Aston Villa, danas Brighton. Koji je samo prije četiri utakmice istom protivniku također isporučio peticu, ali u FA Cupu.

Ako Chris Wilder može pronaći neko opravdanje u ovakvoj situaciji, onda je to recimo crveni karton koji je zaradio njegov igrač Mason Holgate i to već u 13. minuti utakmice. Mitoma je žestoko stradao, Holgate je išao đonom. Ostaje pitanje zbog čega je sudac Attwell morao tražiti pomoć VAR-a. Da stvar bude zanimljivija, navijači Sheffielda su mišljenja kako je Japanac simulirao prekršaj, pa su nastavku utakmice svaki njegov kontakt s loptom pratili zvižducima.

Igrača više gosti su vrlo brzo počelo koristiti. Prvo je nakon kornera i gužve Buonanotte zabio za 0:1. Četiri minute poslije, u 24. je Mitoma nakon centaršuta šutirao, Foderingham je zaustavio njegov šut, ali ne i Welbeckov. Osborn jeste u finišu prvog dijela zatresao mrežu gostiju, ali je VAR poništio njegov gol. Kad već nisu mogli protivničku jesu uspjeli svoju, Robinsonu je to pošlo za nogom u 75. minuti. Do kraja utakmice posao je završio toliko puta u posljednje vrijeme spominjani Simon Adingra, dvostruki strijelac za konačnih 0:5.

Klasičnih 15 minuta engleskog nogometa vidjela je publika na stadionu Kenilworth Road. Tri gola su postignuta u duelu Lutona i Manchester Uniteda, sva tri su stigla u ranoj fazi do 15. minute. U centru pažnje je bio Rasmus Hojlund pojačanje vrijedno 72 milijuna funti. Za sedam minuta je dva puta pogodio.

Prvi put nakon svega 37 sekundi kad je iskoristio grešku Amarija Bella, drugi u sedmoj minuta kada je skrenuo udarac Alejandra Garnacha. Carlton Morris je vratio nadu navijačima Lutona, ali do kraja utakmice više nije bilo golova. Hojlund je danas postao najmlađi igrač koji je na šest uzastopnih utakmica u elitnom rangu otočkog nogometa dao gol.

Kopirati
Drag cursor here to close