Raspucani Bavarci

VIDEO I Petica Bayerna, Kovaču se drma stolica

Wolfsburg je danas upisao treći poraz zaredom, već devet utakmica je ekipa bez pobjede i veliko je pitanje što će dalje biti s Nikom Kovačem.
Sport / Nogomet | 16. 03. 2024. u 18:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bavarci zaostaju za vodećim Bayerom, ali ne odustaju. Čak bi se reklo da u posljednje vrijeme izgledaju jako dobro, da su prošli kroz jedan vrlo neugodan period. Nakon poraza od Bochuma, Bayern je ostvario tri pobjede uz jedan remi i gol razliku 20:5.

Danas su sredili Darmstadt u gostima 5:2. Iako su domaćini uspjeli prvi povesti. Nakon gola Skarkea uslijedio je potop. Musiala i Kane su kreirali preokret do poluvremena, a onda su u nastavku pogađali ponovo Musiala, Gnabry i Tel. Konačan rezultat je postavio Vilhelmsson u 95. minuti.

Video: Darmstadt - Bayern 

Super važna tri boda osvojio je Mainz protiv Bochuma. Mladi Jonathan Burkardt je bio junak utakmice, dvostruki strijelac. Prvi gol je postigao u trećoj minuti sudačke nadoknade iz jedanesterca. Drugi u 71. minuti za konačnih 2:0. Mainz je sada na 16. mjestu, ima 19 bodova, jedan više od Kölna, ali i šest manje od Bochuma koji je 15.

Wolfsburg, kojeg s klupe vodi hrvatski trener Niko Kovač, je u 26. kolu njemačke Bundeslige ugostio Augsburg. Domaći sastav poveo je već u 9. minuti preko Wimmera i sve je izgledalo odlično za Kovačevu ekipu. Ipak u 45. minuti Wimmer je dobio direktni crveni karton zbog povlačenja protivnika, a tri minute kasnije je Maier zabio za izjednačenje.

U drugom poluvremenu je zablistao bivši igrač Dinama Kristijan Jakić. Hrvatski veznjak je u 61. minuti zabio za vodstvo Augsburga. Jakić je nakon gužve u šesnaestercu loptu poslao u mrežu i tako upisao prvi gol u dresu Augsburga. Jakić ovdje nije stao. U 79. minuti hrvatski je veznjak zabio za 1:3 i tako Niku Kovača doveo u velike probleme.

Drugi gol Jakić je zabio sjajnim udarcem izvan šesnaesterca. Lopta je prošla u kut pokraj nemoćnog golmana Wolfsburga. Ermedin Demirović je na terenu ostao do 83. minute kada ga je zamijenio Dion Drena Beljo. Lovro Majer je dobio priliku u 78.minuti. 

Wolfsburg je danas upisao treći poraz zaredom, već devet utakmica je ekipa bez pobjede i veliko je pitanje što će dalje biti s Nikom Kovačem.

Borussia Mönchengladbach je vodila dugo u gostima, Hack je u devetoj minuti savladao golmana Heidenheim, ali je u 66. minuti Eren Dinkci pogodio za 1:1. Što je bio krajnji rezultat ove utakmice. Heidenheim je dalje bez pobjede pet utakmica, Borussia četiri.

Neugodnu seriju od tri utakmice bez pobjede je imao Union Berlin, ali je zato danas sredio sastav Nenada Bjelice Werder 2:1. Amerikanac Aaronson i Belgijanac Vertessen su u razmaku od dvije minute po jednom zabili. Werder je imao dovoljno vremena da nešto više napravi nakon gola Weiser, ali je opet ostalo 2:1.

Kopirati
Drag cursor here to close