Bezbolan poraz

BiH doživjela težak poraz; sukob navijača na tribinama

Reprezentacija Bosne i Hercegovina porazom (1:4) od Rumunjske je završila Ligu nacija, ali je već ranije osigurala prvo mjesto u svojoj skupini i plasman u elitni razred ovog natjecanja.
Sport / Nogomet | 26. 09. 2022. u 22:36 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U rezultatski nevažnoj utakmici, barem za reprezentaciju BiH koja je još u petak pobjedom nad Crnom Gorom osigurala plasman u elitni razred Lige nacija, Rumunjska je svladala Bosnu i Hercegovinu u Bukureštu s uvjerljivih 4:1.

Ovako je završeno natjecanje u skupini 3 Lige nacija B. Reprezentacija BiH je skupinu osvojila, a Rumunjima pobjeda nije donijela ništa jer je ostala zadnja zbog lošijeg omjera s Crnom Gorom i ispala u C Ligu nacija.

Budući da rezultatski utakmica nije donosila ništa izbornik Ivajlo Petev napravio je brojne izmjene u odnosu na utakmicu s Crnom Gorom, pa je kapetan bio Smail Prevljak.

Takva momčad bila je nešto bolja sve dok nije primila gol, a strijelac je bio Dennis Man u 38. minuti. Nakon tog gola igra gostiju se raspala, pa je pravo čudo što Rumunji nisu postigli još koji gol.

U drugi dio gosti su ušli nešto malo ambicioznije, a u 71. minuti Petev je ubacio i Edina Džeku. No, samo dvije minute kasnije Rumunji su postigli i drugi gol.

Strijelac je bio George Puscas, nakon druge asistencije Nicisura Bancua.

Ipak, u 77. minuti i BiH dolazi do pogotka, a strijelac je bio, tko bi drugi, Džeko, na asistenciju Amara Dedića. No, samo dvije minute kasnije Andrei Ratiu povisio je na 3:1, a opet je kod gola sudjelovao Bancu.

Na kraju je BiH doživjela i težak poraz, a konačnih 4:1 postavio je drugim golom Puscas.

Sukob na tribinama

Utakmica u Bukureštu prekinuta je nakon samo 32 sekunde, a incident su izazvali domaći navijači koji su napali oko 200 BH Fanaticosa smještenih na tribini iza gola. Sudac je morao prekinuti utakmicu zbog nereda na tribinama, u koji su bili uključeni navijači obje momčadi. Rumunji su goste provocirali povicima "Srbija, Srbija", a onda su krenuli u napad.

Kopirati
Drag cursor here to close