S Kazahstanom

Petev: Odigrali smo odlično

''Nije lako igrati protiv Kazahstana na njihovom terenu i stvoriti toliko prilika. Ali odigrali smo odlično i zasluženo pobijedili.''
Sport / Nogomet | 09. 10. 2021. u 18:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Astani je danas pobijedila Kazahstan sa 2:0 (1:0) u 7. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Izbornik bh. tima Ivajlo Petev nakon susreta na pres-konfrenciji kazao je da su njegovi izabranici odigrali dobru utakmicu i da su bili veoma požrtvovani.

''Nije lako igrati protiv Kazahstana na njihovom terenu i stvoriti toliko prilika. Ali odigrali smo odlično i zasluženo pobijedili. Čestitam momcima. U Zenici smo također imali mnogo šansi, ali smo dva puta pogriješili. Danas nije bilo takvih grešaka, iako nije bilo lako došli smo do zaslužene pobjede'' - kazao je bugarski stručnjak.

Dvostruki strijelac Smail Prevljak izjavio je da je bh. tim dominirao i kontrolirao igru čitavu utakmcu.

''Imali smo još prilika i zasluženo smo pobijedili. Zadovoljan sam što sam dao dva gola, ali prije svega me usrećuje što smo pobijedili. Ako ponovimo igru od danas možemo se nadati najboljem i protiv Ukrajine'' - kazao je Prevljak.

Adnan Kovačević ističe da su svi igrači vjerovali u pobjedu i da su uspjeli u tome.

''Važna tri boda za nas. Na neki način smo nadoknadili izgubljeno u Zenici protiv Kazahstana. Odigrali smo fenomenalno, pružili maksimum i zasluženo pobijedili. Slijedi Ukrajina gdje idemo sa mnogo samopouzdanja. Bićemo spremni i nadam se pozitivnom rezultatu '' - izjavio je Kovačević.

Kopirati
Drag cursor here to close