Prva pobjeda nakon dvije godine

Vitalna pobjeda BiH: Prevljak dvaput zabio Kazahstanu

Reprezentacija Bosne i Hercegovine svladala je Kazahstan u gostima s 2:0 i tako ostala u igri za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru iduće godine.
Sport / Nogomet | 09. 10. 2021. u 16:29 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako oslabljena reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je vitalnu pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Reprezentacija BiH je svladala Kazahstan s 2:0 u gostima i tako ostala u igri za drugo mjesto u kvalifikacijskoj skupini D.

Bez velikog broja igrača, što zbog ozljeda i otkaza ili uskraćivanja viza, BiH je odigrala dobru utakmicu u Kazahstanu i opravdala ulogu favorita. Proslavio se napadač belgijskog Eupena Smail Prevljak koji je postigao oba gola za BiH.

Pobjeda BiH mogla je biti i uvjerljivija, no njen najbolji igrač Edin Džeko nije imao sreće jer je propustio veliki broj prilika. Posebno su se istaknule one u 70. minuti kada je u jednom napadu dvaput pogodio okvir gola.

U sudačkoj nadoknadi gol su postigli i domaćini, ali on je poništen zbog prekršaja na vrataru Šehiću.

Bila je ovo prva pobjeda za izbornika Ivajla Peteva u službenim utakmicama, ali i prva pobjeda za Bosnu i Hercegovinu još od studenog 2019. godine.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine i dalje ostaje na gostovanju, budući da je već u utorak čeka utakmica kod Ukrajine.    

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Kopirati
Drag cursor here to close