Ahmedhodžić aut

Petev ipak naknadno pozvao - Šerbečića

Šerbečić je do sada u karijeri upisao deset nastupa za mladu reprezentaciju, 14 za juniorsku, jedan manje za kadetsku. Standardan je ove sezone u Aalesundu, odigrao je 23 utakmice.
Sport / Nogomet | 20. 09. 2022. u 21:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan ranije je izbornik Petev između ostalog rekao "Čekamo nalaze Anela Ahmedhodžića, on je takođe pod upitnikom. Neće biti dodatnih poziva". Dan kasnije je uslijedio novi poziv. Ipak, kao zamjena za Ahmedhodžića. Izbor je pao na Besima Šerbečića (24), defanzivca norveškog Aalesunda, kluba koji je na 12. mjestu.

Šerbečić je do sada u karijeri upisao deset nastupa za mladu reprezentaciju, 14 za juniorsku, jedan manje za kadetsku. Standardan je ove sezone u Aalesundu. Odigrao je 23 utakmice.

Na drugom treningu, Petev je na raspolaganju imao sve igrače, osim
upravo Šerbečića, dok se reprezentaciji priključio i Sead Kolašinac.

"Crnogorci su dobra i opasna ekipa. To smo vidjeli u prvom meču u Crnoj Gori. Oni su odmah iza nas na drugom mjestu. Imaju nekoliko dobrih igrača koji igraju zapaženo u svojim timovima u Europi. Očekuje nas teška utakmica, ali mislim da možemo pobijediti uz podršku naših navijača. Prošli ciklus je za nas bio dobar.Cilj je bio da osvojimo prvo mjesto u grupi te osiguramo eventualni baraž i drugi šešir uoči žrijeba kvalifikacija za Euro. Mislim da smo posao obavili veoma dobro. Imamo dva trijumfa i dva remija i pobjedom protiv Crne Gore osiguravamo to prvo mjesto. Moramo biti zadovoljni", naglasio je Mateo Sušić.

Kopirati
Drag cursor here to close