Za kraj loše godine

Petev: Bitan je naš pristup

"Nastavljamo da igramo u formaciji kao i prije, da zadržimo taj koncept igre. Što se sastava tiče, imamo još dvije ili tri dileme. Hrvoje Barišić je imao problem na treningu pa ćemo vidjeti hoćemo li moći na njega da računamo", kaže Petev.
Sport / Nogomet | 18. 12. 2021. u 16:57 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentativci Bosne i Hercegovine su na terenima Dignity Health Sports Parka u Los Angelesu odradili posljednji trening pred sutrašnji prijateljski meč sa Sjedinjenim Američkim Državama. Taj posljednji je odradio i Hrvoje Barišić koji je imao problema s ozljedom, ali će konkurirati za utakmicu.

Za razliku od reprezentacije BiH, Amerikanci još uvijek nisu završili svoje kvalifikacije za Qatar, trenutačno su na drugom mjestu CONCACAF zone, imaju bod manje od Kanađana i jedan više od Meksikanaca i Paname. Do kraja kvalifikacija igraju još protiv El Salvadora, Hondurasa, Paname na domaćem terenu dok gostuju Kanadi, Meksiku, te u posljednjem kolu selekciji Kostarike.

Posljednju utakmicu su igrali u Kingstonu protiv Jamajke i tu osvojili samo bod, što svakako nije bio rezultat koji su očekivali. Od posljednjih dvadeset utakmica, Amerikanci su izgubili samo dvije, protiv Švicarske i Paname.

"Oni će također nastupiti u novom sastavu, ali ima tu i 5-6 iskusnih, standardnih igrača. Pratili smo njihove prijateljske utakmice s Panamom i Trinidadom i Tobagom. Međutim, stalno ponavljam, bitan je naš pristup sutra, kako će igrači ispuniti ono sto tražimo i nadam se da ćemo odigrati dobar meč", kaže izbornik Petev koji je očito mislio na utakmice koje su Amerikanci igrali prošle godine protiv Paname i Trinidada u kojima su slavili vrlo uvjerljive pobjede.

Izbornik planira da koristi istu formaciju kao u prethodnim utakmicama:

"Nastavljamo da igramo u formaciji kao i prije, da zadržimo taj koncept igre. Što se sastava tiče, imamo još dvije ili tri dileme. Hrvoje Barišić je imao problem na treningu pa ćemo vidjeti hoćemo li moći na njega da računamo. Uglavnom, sutra će sve dileme biti otklonjene i tad ćemo se odlučiti za početnih 11", kaže Petev.

Jedan od iskusnijih u ovoj postavi je Sulejman Krpić u najavi utakmice kaže:

"Gledali smo njihove utakmice, analizirali smo prije svega njihov način igre. Selektor nam je ukazao na ono što bi mogle biti dobre i loše stvari američkog tima. Iako će i oni sutra nastupiti u novom sastavu, imaju neki sistem kojeg će se sigurno držati. S druge strane, najvažnije je da se mi postavimo na najbolji način. Svaki igrač koji istrči na teren mora da pruži i više od maksimuma jer predstavljamo našu državu. Vjerujem da mi to možemo i da ćemo se sutra pokazati u najboljem svjetlu", zaključio je Krpić.

Utakmica će biti odigrana u Dignity Health Sports Parku, nekadašnjem Home Depot Center i StubHub Centru. Stadion se nalazi u kompleksu sveučilišta California State.

Posljednji put su Amerikanci na tom stadionu igrali prijateljsku utakmicu protiv Čilea prije tri godine. Također na istom stadionu su igrane utakmice finala play offa, u Americi prepoznatljive kao MLS Cup.

Kopirati
Drag cursor here to close