FIFA odobrila

Petar Sučić dobio pravo nastupa za Hrvatsku

Mladi 20-godišnji veznjak zagrebačkog Dinama nedavno je objavio svoju odluku o želji da brani hrvatske boje.
Sport / Nogomet | 20. 03. 2024. u 20:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna nogometa federacija (FIFA) donijela je pozitivnu odluku o promjeni nogometnog državljanstva Petra Sučića, koji je tako stekao pravo nastupa za Hrvatsku, objavio je Hrvatski nogometni savez (HNS).

Mladi 20-godišnji veznjak zagrebačkog Dinama nedavno je objavio svoju odluku o želji da brani hrvatske boje.

Sada je dobio i službenu dozvolu krovne nogometne organizacije.

Sučić je tijekom proteklih nekoliko godina nastupao za U-19 i U-21 nacionalne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a HNS je pripremio potrebnu dokumentaciju za promjenu Sučićevog nogometnog državljanstva te je dostavio Fifi na odobrenje.

"Odluka nije bila laka te bih želio zahvaliti svima u bosanskohercegovačkom savezu i tamošnjim reprezentacijama na razumijevanju. Ipak, kao Hrvatu mi je najveća želja predstavljati Hrvatsku koja je moja domovina. Pritom želim zahvaliti čelnicima HNS-a na iskazanoj želji da predstavljam Hrvatsku, kao i Dinamu koji mi je omogućio nogometni razvoj. Nastavit ću naporno raditi kako bih ispunio san i zaigrao za hrvatsku nogometnu reprezentaciju", poručio je Sučić.

Sučić je rođen 25. listopada 2003. u Livnu u Bosni i Hercegovini, a u Dinamovu je sustavu od proljeća 2022. godine kad je došao iz mostarskog Zrinjskog.

U maksimirskom je klubu u počecima nastupao za juniore, ali i za Dinamo II u Drugoj HNL.

U ljeto 2022. godine, nakon ukidanja druge momčadi, vratio se na jednogodišnju posudbu u Zrinjski gdje je osvojio dvostruku krunu – i naslov prvaka i pokal pobjednika Kupa.

Ljetos je, po povratku u Dinamo, bio možda najugodnije iznenađenje priprema, prokrčio put ka prvoj momčadi, a polako preuzima i svjetla reflektora...

Kopirati
Drag cursor here to close