Nakon prekinute utakmice protiv Borca

Sarajevu oduzeta tri boda, kažnjeni Mirvić, Ibričić

Sarajevo je kao klub kažnjeno oduzimanjem tri boda, novčano 22.000 KM zbog loše organizacije utakmice.
Sport / Nogomet | 27. 03. 2024. u 14:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je održana sjednica disciplinske komisije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, na kojoj je stavljena točka na dešavanja u revanšu utakmici četvrtfinala Kupa BiH, Sarajevo - Borac. Sarajevo je kao klub kažnjeno oduzimanjem tri boda, novčano 22.000 KM zbog loše organizacije utakmice.

Pored toga, prvi čovjek Sarajeva, Ismir Mirvić je suspendiran na godinu dana, sportski direktor Senijad Ibričić na sedam mjeseci, dok je jedini uvjetnu kaznu dobio trener Simon Rožman u trajanju od tri mjeseca. Utakmica između Sarajeva i Borca je prekinuta u 92. minuti kada su revoltirano suđenjem suca Matea Muse, nogometaši Sarajeva napustili teren.

Prethodno su svi članovi stručnog stožera ušli u teren, u želji da se obračunaju sa sucem. Još ranije, utakmica je registrirana rezultatom 3:0 za Borac, prekinuta kod rezultata 1:2.

Saopćenje N/FS BiH prenosimo u cijelosti:

"FK Sarajevo se kažnjava novčanom kaznom od 22.000 KM i oduzimanjem 3 boda zbog napuštanja terena za igru, propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava i ubacivanja tvrdih predmeta u teren s kojim je pogođeno službeno lice, neprofesionalnog ponašanja zaštitara, te ulaska neovlaštenih lica u teren. Sve navedeno u skladu s članovima 58., 59., 61. i 66 Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.

Predsjednik FK Sarajevo, Ismir Mirvić se kažnjava zabranom vršenja funkcija u nogometu/fudbalu u trajanju od 1 godine i novčanom kaznom od 2.000 KM, shodno odredbama člana 66. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.

Šef stručnog štaba FK Sarajevo Simon Rožman kažnjava se uvjetnom suspenzijom od 3 mjeseca, te novčanom kaznom od 2.000 KM, shodno odredbama člana 66. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.

Drugi pomoćni trener FK Sarajevo Senijad Ibričić se kažnjava zabranom vršenja funkcija u nogometu/fudbalu u trajanju od 7 mjeseci i novčanom kaznom od 3.000 KM, shodno odredbama članova 57. i 66. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH. Pomoćni trener FK Sarajevo Luka Gobec zbog crvenog kartona kažnjava se s 2 utakmice suspenzije i novčanom kaznom od 1.000 KM.

Oficir za sigurnost FK Sarajevo Zlatan Čakal se kažnjava novčanom kaznom od 1.500 KM zbog neizvršavanja obaveza, a shodno odredbama člana 58. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH", piše u saopćenju NS BiH.

Podsjećamo, FK Sarajevo je oduzeto tri boda i sada ih imaju ukupno 34, te su četiri boda udaljeni od mjesta koje bi mogli voditi u Europu.

Kopirati
Drag cursor here to close