Nije odustajao

Padovano nakon 16 godina borbe oslobođen optužbe

"Prije 16 godina ugasilo se svjetlo u mom životu. Danas se mrak razišao, skoro sam oslijepio, ali srce mi se opet zagrijalo, i briznuo sam u plač", rekao je Padovano.
Sport / Nogomet | 02. 02. 2023. u 10:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Michele Padovano je u karijeri promijenio veliki broj klubova, između ostalog je igrao za Napoli, Genou, Juventus s koji je osvojio šest trofeja, između ostalog je bio prvak Europe 1996. godine. 2006. godine je Padovano uhapšen s prijateljem Lukom Mozoleom, zbog organiziranja šverca više tona hašiša iz Španjolske u Italiju.

Osuđen je na osam godina i osam mjeseci zatvora, dok je tužiteljstvo tražilo veću kaznu (24 godine). Bez obzira na presudu Padovano nije odustao od svoje borbe, koja je trajala 16 godina. Ranije je Padovano oborio optužnicu na Kasacionom sudu, a sada je oslobođen i na Apelacionom.

"Prije 16 godina ugasilo se svjetlo u mom životu. Danas se mrak razišao, skoro sam oslijepio, ali srce mi se opet zagrijalo, i briznuo sam u plač. Zahvaljujem pravdi, mojim advokatima, supruzi, sinu i svima koji su uvijek vjerovali u mene," rekao je Padovano.

"Nikad nismo sumnjali u nevinost našeg klijenta. Mnogo nam je drago što je temeljna revizija slučaja od strane Apelacionog suda konačno vratila Padovanu njegovo dostojanstvo i život," dodali su advokati Mikele Galaso i Giacomo Franchini.

Kopirati
Drag cursor here to close