Financijska policija vs Juventus

Istraga u tijeku, neki ugovori igrača Juventusa nestali

Prema tvrdnjama financijske policije, uprava Juventusa je svjesno izbjegla zakonske obaveze prema državi, ne samo u slučaju Ronalda, već u pazite, ni manje ni više nego 62 transfera. Barem se za sada tako sumnja,..
Sport / Nogomet | 25. 03. 2022. u 00:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nisu baš najbolji dani za talijanski nogomet. Dogodila im se još jednom reprezetacija, drugi put u četiri godine, dok policija upada u sjedišta klubova u sklopu akcije "Prizma". I dalje se "češljalju" svi transferi igrača, posebno onaj Ronalda kada je posljednji put prelazio u Juventus.

Prema tvrdnjama financijske policije, uprava Juventusa je svjesno izbjegla zakonske obaveze prema državi, ne samo u slučaju Ronalda, već u pazite, ni manje ni više nego 62 transfera. Barem se za sada tako sumnja, a istraga će pokazati jesu li istražitelji u pravu.
Ono što je važno u ovom trenutku, za sada nitko do sadašnjih ili bivših igrača nije pod istragom, ali jesu čelnici kluba, od predsjednika Andreaa Agnellija, dopredsjednika Pavela Nedveda i bivšeg sportskog direktora Fabija Paraticija. Špekulira se da su neki ugovori uništeni, da su igrači isplaćivani ispod stola kako se to obično kaže.

Uz to, pojavila se informacija da je financijska policija presrela razgovor pravnog savjetnika Cesarea Gabasija i sportskog direktora Federica Cherubinija.

"Razgovarao sam s predsjednikom i rekao sam mu da ne bih išao toliko daleko da ih tužim. Samo ću objasniti zašto je taj papirt tu, taj čuveni papir. Teoretski ne bi trebao postojati pa da znaš ako se ispostavi da ga imamo... Sve oko financijskog izvještaja i sve to... Možda bismo morali napraviti i lažnu transakciju", ulovili su iz razgovora istražitelji.

Iako tužiteljstvo nije sigurno o čemu se točno radi i je li spomenuti papir vezan za prodaju Cristiana Ronalda u Manchester United ili neki drugi transfer, žele pronaći sporni dokument i Juventus optužiti za krivotvorenje i utaju poreza na što su Talijani posebno alergični.
Istražitelji u ovom slučaju su fokusirani na dogovore koje je vodstvo kluba imala sa igračima za vrijeme korone, te koje smo naveli
kao one ispod stola, jer su igračima bile smanjene plate. Tom prilikom je Juventus navodno uštedio 60 milijuna eura, ali ugovori koji su potpisivani sa igračima jednostavno nisu "prikazani".

Prema istražiteljima koji vode ovaj slučaj, igračima nisu smanjene plate, već su samo isplate stornirane. Sve se radilo "ispod stola" privatnim ugovorima koji su pronađeni na mailovima, barem oni koji nisu uništeni. Praksa je jednostavno takva da se takvi ugovori drže na nekim mjestima van kluba, te da se uništavaju nakon što su dogovori ispunjeni. Zato je u ovom trenutku nemoguće ući u trag ugovora koji je Ronaldo imao s Juventusom.

Ako se utvrdi da su dokumenti lažni, a porez izbjegnut, čelni ljudi bi mogli završiti u zatvoru, a klub bi mogao biti kažnjen oduzimanjem bodova i upasti u tešku financijsku situaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close