Sjajan povratak Lige prvaka na St. James park

Newcastle razbio PSG

Lopta je došla do Alexandera Isaka koji je pucao, no Gianluigi Donnarumma je fantastično obranio. Međutim, lopta se odbila do Miguela Almirona koji je pospremio odbijanac. Bio je to prvi pogodak "Svraka" u Ligi prvaka nakon više od 20 godina.
Sport / Nogomet | 05. 10. 2023. u 01:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Navijači Newcastlea su dugo čekali svoj klub u Ligi prvaka. Posljednji put je bilo u sezoni 2012/13, dok se Liga prvaka na St.James parku
igrala prije dvadeset godina. I povratak je bio više nego sjajan. Nakon nule u Milanu, ovaj put je Newcastle potopio PSG 4:1.

Domaćin je poveo u 17. minuti nakon velike greške Marquinhosa koji je pogrešno dodao. Lopta je došla do Alexandera Isaka koji je pucao, no Gianluigi Donnarumma je fantastično obranio. Međutim, lopta se odbila do Miguela Almirona koji je pospremio odbijanac. Bio je to prvi pogodak "Svraka" u Ligi prvaka nakon više od 20 godina.

Posljednji pogodak u elitnom razredu "Starog kontinenta" u dresu Newcastle Uniteda zabio je Alan Shearer u ožujku 2003. u susretu protiv Intera koji je završio 2:2.

Korak bliže pobjedi engleski sastav je stigao u 39. minuti kada je Dan Burn glavom pogodio za 2:0. Pomoćni sudac je pritom svirao zaleđe, no nakon poduže analize VAR je pokazao kako je pogodak ispravan. Sjajnu predstavu Newcastle je nastavio i u nastavku i već u 50. minuti bilo je 3:0, a zabio je Sean Longstaff. Lucas Hernandez je vratio tračak nade Parižanima u 56. minuti, no pobjedu Newcastle Uniteda potvrdio je Fabian Schar sjajnim golom u 90. minuti.

Video: Newcastle - PSG 

U drugom susretu Borussia Dortmund i Milan su odigrali bez golova, pa Talijani nako dva kola imaju dva boda i razliku pogodaka 0-0. Na ljestvici vodi Newcastle sa četiri boda ispred PSG-a koji ima tri, Milan je na dva, a Borussija jednom bodu.

Kopirati
Drag cursor here to close