'Los Colchoneros' vs 'Los Blancos'

Ovi su poznati igrači nastupali i za Atletico i za Real Madrid

Rivalitet između ta dva gradska kluba gotovo da je podjednak onome između Reala i Barcelone, a svi igrači koji su nosili dres oba kluba, nisu zapravo nikad u pravom smislu riječi postali ljubimci navijača
Sport / Nogomet | 29. 01. 2019. u 23:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Alvaro Morata u dresu Reala

Prelaskom u Atletico Madrid, španjolski napadač Alvaro Morata odmah je požurio dati ''obvezujuću'' izjavu kako je oduvijek želio igrati u tom klubu. Doduše, Atletico jest Moratin klub iz dječačkih dana, ali da se mogao nametnuti u Realu, ovaj nogometaš zasigurno nikad ne bi iz ljubavi prešao u klub s druge strane grada.

Rivalitet između ta dva gradska kluba gotovo da je podjednak onome između Reala i Barcelone, a svi igrači koji su nosili dres oba kluba, nisu zapravo nikad u pravom smislu riječi postali ljubimci navijača, premda su mnogi od njih uistinu bili velike svjetske zvijezde.

Osim Morate, majicu s grbom oba madridska kluba nosio je i neponovljivi Hugo Sánchez , koji je za  'Los Colchonerose' igrao od 1981. do 1985. godine, a u Realu od 1985. do 1992. godine. Svoje najveće nogometne dane imao je u timu Reala.

Foto: Marca / Hugo Sánchez 

Paco Llorente, otac Realovog mladog nogometaša Marcosa Llorentea, bio je u Atleticu od 1985. do 1987., a onda je zaigrao za Real, čiji je član bio do 1994. godine.

Jedan od najslavnijih njemačkih nogometaša uopće, Bernd Schuster, nosio je dres sva tri velika španjolska kluba. U Real Madrid je stigao 1988., nakon što mu je istekao ugovor s Barcelonom, a dvije godine kasnije preselio se u Atlético.

Foto: Wikipedia / Bernd Schuster

I sadašnji trener Kraljevskog kluba Santiago Solari igrao je za oba madridska kluba. U Realu je boravio od 2000. do 2005., a u Atléticu je igrao od 1998. do 2000. godine.

Španjolski internacionalac José Antonio Reyes također je nosio i bijeli, ali i crveno-bijeli dres. Prvo je sezonu 2006/2007 proveo u Realu, kao posudba iz Arsenala, a onda je nastupao za Atletico, počevši od sezone 2007/2008. S ovim je klubom osvojio Europsku ligu i europski Superkup (2010.).

Mladi Theo Hernández bio je u Atleticu od 2015. do 2017., a onda je odigrao je sjanu sezonu na posudbi u Alavesu,  da bi ga Real kupio 2017. godine. Na Santiago Bernabeu nije bio sretan pa je ljetos otišao na posudbu Real Sociedad.

Kopirati
Drag cursor here to close