Bundesliga

Osma zaredom Bayera, opet gol Demirovića

Bayer je postao prvi klub Bundeslige kome je pošlo za rukom da na svakom u prvih 12 kola postigne najmanje dva gola.
Sport / Nogomet | 25. 11. 2023. u 18:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz kola u kolo iz utakmice u utakmicu. Prvenstvo polako odmiče, a Bayer Leverkusen očito ne posustaje. Danas je ekipa iz Leverkusena upisala osmu pobjedu zaredom, 13. u sezoni. U Bremenu, mogli bismo reći s pola gasa.

Dobro, malo su pomogli i domaći ranim autogolom, Deman je rano već u devetoj minuti savladao svog golmana, ali i bez obzira na to Bayer bi držao konce igre u svojim rukama. Veliki dio posla gosti su napravili u finišu prvog dijela Frimpong je pogodio za 0:2 u 43. minuti nakon kornera.

Ovo je bio šest gol Nizozemca. Pored Frimponga, dobru formu je potvrdio golom Grimaldo 14. minuta prije kraja. Čovjek koji igra na poziciji beka ima pomalo nevjerojatnu statistiku u dosadašnjem dijelu sezone - devet pogodaka i šest asistencija! Grimaldo i Frimpong barem za sada sjajno "pokrivaju" Victora Bonifacea kojeg su malo stali golovi.

Ali bez obzira na to Bayer je postao prvi klub Bundeslige kome je pošlo za rukom da na svakom u prvih 12 kola postigne najmanje dva gola. Borussia Dortmund je u svom stilu osvojila tri boda. To znači da je bilo uspona, padova, preokreta, ali je sve nekako završilo prema očekivanju. Druga Borussia, ona iz M'gladbacha je imala veliku prednost. Reitz i Koné su postigli po gol za 0:2, ali su onda gosti jednostavno stali.

Domaći su do poluvremena, za 15-ak minuta uspjeli postići tri gola. Sabitzer, Füllkrug i Bynoe-Gittens su bili kreatori ovog preokreta. Füllkrug je bio asistent kod trećeg gola. Kad su gosti bacili sve karte u napad, duboko u nadoknadi Malen postavlja rezultat 4:2. Wolfsburg Nike Kovača je još jednom ove sezone bio koban po RB Leipzig. Nakon Kupa, sada i u prvenstvu. Wind je osigurao prednost domaće ekipe koju je anulirao Poulsen. Međutim, u 66. minuti Wolfsburg ponovo vodi Rogerio je postavio rezultat.

Darmstadt je priredio veliko iznenađenje ostavši neporažen na Europa parku u Freiburgu (1:1), dok je Union Berlin konačno prekinuo užasnu seriju poraza odigravši također 1:1 s Augsburgom. Spas je stigao u 88. minutu preko iskusnog Kevina Vollanda.

Augsburg je poveo golom reprezentativca BiH, Ermedina Demirovića s bijele točke. Imao je Union Berlin i penal, ali ga nije iskoristio Knoche čiji je šut zaustavio Dahmen. Ovo je golmanu Augsburga treći obranjeni penal.

Kopirati
Drag cursor here to close