Borba koja traje

Lihtenštajn kao Oslo prije 16 godina

Šesnaest godina kasnije opet su nezadovoljni razvojem situacije u krovnoj kući nogometa, navijači reprezentacije BiH odlučili prekinuti susret.
Sport / Nogomet | 14. 10. 2023. u 01:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Situacija na stadionu Rheinpark u jednom trenutku je podsjetila na Oslo 2007. godine. Tada su navijači reprezentacije BiH zasuli teren bakljama, nezadovoljni situacijom u savezu. To je bio period kada je Blaž Slišković napustio reprezentaciju, dok je nekolicina igrača izašla u javnost pismom u kojem su istakli kako više neće igrati za reprezentaciju dok se stvari u savezu ne promjenu.

Tada je na klupi bio Fuad Muzurović, koji je morao skoro sastaviti novu selekciju. Na toj utakmici već nakon dvije minute igre dogodio se prekid zbog baklji koje su se našle u terenu.

Video: Norveška - BiH 

Šesnaest godina kasnije opet su nezadovoljni razvojem situacije u krovnoj kući nogometa, navijači reprezentacije BiH odlučili prekinuti susret. Utakmica je prvobitno nastavljena nakon tri minute, ali je potom ponovo prekinuta.

Kapetan Džeko je obavio razgovor s navijačima, koji koliko se moglo vidjeti na snimku nije bio niti malo prijatan, ali je susret nastavljen.

 

Kopirati
Drag cursor here to close