Pred prvu utakmicu na Grbavici

Osim: Moramo biti agresivniji od Armenaca

"Moramo biti dosta agresivniji nego što je to bio Alashkert. Oni su totalno zakazali u drugoj utakmici i Hamrun je to znao iskoristiti" istakao je Osim.
Sport / Nogomet | 21. 07. 2022. u 02:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošle sezone je Velež prolaskom u drugom pretkolo ispunio cilj. Eliminirao je momčad Colerainea, ostvarena su dva trijumfa. Godinu dana poslije Velež je u sličnoj situaciju. Opet za protivnika ima ne toliko atraktivnog, ali moguće neugodnog. Ovaj nije iz Sjeverne Irske, ovaj dolazi sa Malte i za većinu predstavlja iznenađenje. Jer je u prvom pretkolu momčad Hamrun Spartansa eliminirala Alashkert iz Armenije. I to nakon uvjerljivog trijumfa 4:1 u revanšu.

Protiv Coleraine se Velež znao vratiti iako su gosti rano poveli u prvoj utakmici. I tek se nakon gola za 1:1 osjetilo kako pritisak postaje sve manji. I sada će biti pritiska jer Velež je doveo provjerene igrače, njih sedam je tu i ovo je sada jedna sasvim druga ekipa, a protiv sebe ima protivnika koji je sa Malte i kojeg bi bez obzira na kvalitetu koju posjeduju gosti, Velež trebao eliminirati. Međutim, prva je utakmica, Veležova momčad gledajući pojedinačno ima to iskustvo, pa i individualnu kvalitetu. I trebao bi imati prije svega strpljenje. Jer igraju se dvije utakmice.

"Očekujemo dobar ambijent. Igramo i na boljem terenu nego u Posušju i očekujemo da ekipa pokaže sličan angažman kao što je to bio slučaj prošle godine u Evropi. Provlači se priča da pitanje prolaska trebamo riješiti u prvom meču, ali igra se dvomeč i vjerujem da će ta odluka pasti tek u drugoj utakmici". 

O tome koliko poznaje protivnika, Osim je rekao:

"Znamo Hamrun iz ove dvije utakmice protiv Alahskerta. To su i najrelevantnije utakmice, tako da, iskreno, nismo ni gledali utakmice koje su igrali prošle sezone. Ovo je svježe i ubjeđeni smo da će igrati u sličnom sastavu kao protiv Alashkerta. Nećemo krenuti kao sivonje od prve minute.Moramo biti dosta agresivniji nego što je to bio Alashkert. Oni su totalno zakazali u drugoj utakmici i Hamrun je to znao iskoristiti. Na agresiju, želju i htijenje, pozitivni bezobrazluk, uspjeli utakmicu okrenuti u svoju korist i proći dalje. Moramo biti agresivni." zaključio je najavu utakmice Amar Osim koji će po prvi put na Grbavici kao trener voditi jednu momčad u Europi. Sa Željezničarom je odradio 24 utakmice, ali su plavi domaće utakmice igrali na Koševu.

Kopirati
Drag cursor here to close